Британският министър-председател Риши Сунак ще заяви днес, че Обединеното кралство

...
Британският министър-председател Риши Сунак ще заяви днес, че Обединеното кралство
Коментари Харесай

Сунак: Трябва да защитаваме по-силно своите ценности

Британският министър-председател Риши Сунак ще съобщи през днешния ден, че Обединеното кралство би трябвало да пази по-силно своите полезности като свободата и откритостта, по-специално в опълчването с Китай и Русия, съобщи Франс прес.

„ Нашите съперници и съперници имат дълготрайна тактика. С оглед на тези провокации краткосрочните подходи и благопожеланията са незадоволителни “, се чака да каже Риши Сунак в първата си огромна тирада за външната политика, откогато стана министър председател предишния месец. „ Това значи да сме по-силни, с цел да браним своите полезности и откритостта, върху която се гради нашето преуспяване “, а също по този начин „ да се надигнем против нашите съперници не с шумна реторика, а със здрав прагматизъм “.

Сунак ще приказва през днешния ден пред дипломати и предприемачи в Гилдхол – кметството на лондонското Сити. Откъси от речта бяха публикувани авансово от неговата канцелария.

Британският министър председател ще изтъкне, че предвид на упоритостите на Китай и на Русия Обединеното кралство би трябвало да пази една дълготрайна визия.

Тя ще откри опора в възобновяване на връзките с Европа, влошени поради Брекзит, а също и в Индийско-Тихоокеанския район, където сега е на обиколка отрасловият английски държавен секретар Ан-Мари Тревелян.

За да има обаче тежест неговият глас на интернационалната сцена, Обединеното кралство би трябвало да има „ по-силна стопанска система “, ще каже Сунак – в миг, когато страната е затънала в икономическа и обществена рецесия.

Лондон преразглежда сега доктрината си в областта на сигурността, защитата и външната политика, с цел да се приспособява към новия геополитически подтекст, включващ по-конкретно войната в Украйна и растящото напрежение в връзките с Иран и Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.

През лятото, по време на акцията си за премиерския пост, която изгуби против Лиз Тръс, останала обаче на власт единствено малко повече от един месец, Риши Сунак назова Китай „ най-голямата опасност за сигурността “ на света и на Англия.

В същото време той прикани на срещата на върха на Г-20 този месец за „ открити и градивни връзки сред Лондон и Пекин “.

В днешната си тирада английският министър председател ще изтъкне, че страната му ще продължи да подкрепя Украйна.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР