Британският министър-председател Риши Сунак разговаря по телефона с президента на

...
Британският министър-председател Риши Сунак разговаря по телефона с президента на
Коментари Харесай

Премиерът на Великобритания обеща на Зеленски още военна помощ

Британският министър-председател Риши Сунак беседва по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски. Той подсети, че единствено през тази година Англия е предоставила на Украйна военна поддръжка в размер на 2 милиарда и 300 милиона паунда. И даде обещание, че ще създадат същото и през идната година.

Според канцеларията на Сунак двамата са се съгласили, че е значимо да се разиска достоверността на съветските апели за преустановяване на огъня в спора с Украйна. Сунак също по този начин е удостоверил позицията си, че Русия би трябвало да изтегли силите си от Украйна, преди да може да се обмисля сходно съглашение, оповестиха от канцеларията му.

Британският министър председател загатна, че Обединеното кралство е било хазаин на първата дама на Украйна, Олена Зеленска, и че тя е оказала " голямо въздействие " върху всички.

 
Чудесно е да се приказва с вас, както постоянно. Беше прелестно да се срещна с Вашата брачна половинка Елена Зеленска, когато беше тук неотдавна. Много се радвахме на наличието ѝ в Обединеното кралство и тя оказа голямо въздействие върху всички.
Риши Сунак, министър-председател на Англия

Зеленска благодари на Сунак и на Обединеното кралство за поддръжката му за Украйна.

 
Много ти благодаря, Риши, в действителност ти благодаря за доста топлото отношение към нашия екип, за първата дама. Много ти благодаря. Благодаря на вас и на Англия за по този начин огромната поддръжка за Украйна.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно стана ясно, че турският президент Реждеп Ердоган ще организира в неделя телефонни диалози с сътрудниците си от Русия и от Украйна Власимир Путин и Володимир Зеленски, заяви Ройтерс.
Темата на диалозите ще бъде използването на съглашението за експорт на зърно от Черно море.

Новината за идните диалози заяви самият Ердоган по време на конференция в Истанбул, на която приказва и Зеленски по видеовръзка.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР