Британският министър-председател Риши Сунак обяви, че Лондон планира да наложи

...
Британският министър-председател Риши Сунак обяви, че Лондон планира да наложи
Коментари Харесай

Британският премиер обяви, че страната ще наложи нови санкции на йеменските бунтовници хуси

Британският министър-председател Риши Сунак разгласи, че Лондон възнамерява да наложи нови наказания против източниците на йеменските хуси за финансиране на акциите им против кораби в Червено море, съобщи Ройтерс.

 

„ Ще използваме най-ефикасните средства, с които разполагаме, с цел да прекратим достъпа на хусите до финансови запаси в случаите, в които те се употребяват за финансиране на офанзивите им “, сподели Сунак пред английския парламент.

 

„ Работим в тясна съдействие с американските управляващи по този въпрос и планираме през идващите дни да обявим налагането на нови наказания “, добави министър председателят.

 

Британски и американски военни нанесоха през вчерашния ден нови въздушни удари в Йемен, като поразиха под земята склад, както и ракетни установки и разследващи обекти на свързаната с Иран формация.

 

Сунак удостовери, че всички набелязани цели са били изумени при вчерашните удари, като разясни, че английският външен министър Дейвид Камерън ще посети Близкия изток по-късно през седмицата, добавя Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР