Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид се извини и изтри

...
Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид се извини и изтри
Коментари Харесай

Здравният министър на Великобритания се извинява за призив към хората да не треперят от COVID-19

Британският министър на опазването на здравето Саджид Джавид се извини и изтри обява в " Туитър ", призоваваща хората да си сложат ваксина против COVID-19 и да не " треперят " от вируса , изтъквайки, че бил направил " неприятен избор на дума ", съобщи " Ройтерс ".

Джавид, който размени Мат Ханкок като министър на опазването на здравето предишния месец, откакто предшественикът му се отдръпна поради нарушение на COVID-19 разпоредбите, целувайки своя съветничка в кабинета си, беше неодобрен за използването на думата " трептя ", откакто десетки хиляди във Англия умряха от вируса, а мнозина се пробват да се опазят от болестта.

" Пингдемия " докара до дефицит на храни във Англия, бензиностанции затварят

Проблемът се основава от държавното здравно приложение

Англия, която се подрежда на седмо място в света по брой умряли по време на COVID-19 пандемията, промени тактиката си за битка с ковид от потребление на ограничавания за ограничение на разпространяването му до отваряне на обществото с вярата, че имунизациите ще предпазят множеството хора от съществено заболяване.

Заразените в страната са доста, само че също по този начин и имунизираните против COVID-19, а управляващите убеждават, че смяната е нужна, с цел да се помогне на бизнеса в браншове като хотелиерството и вечерно-нощната стопанска система.

Пишейки в " Туитър ", Джавид разясни, че е изтрил туит, в който е употребена думата " трептя ".
 Британия няма да имунизира всеобщо децата против ковид
Британия няма да имунизира всеобщо децата против ковид

Но не изключва тази опция

" Изказвах признателност, че имунизациите ни оказват помощ да се противопоставим като общество, само че това беше неприятен избор на дума и откровено се оправдавам. Както мнозина други, и аз изгубих близки поради този ужасяващ вирус и в никакъв случай не бих омаловажил въздействието му ", акцентира английският здравен министър.

Вчера той написа, че се е възстановил след позитивна проба за COVID-19, откакто е имал леки признаци.

" Моля - в случай че към момента не сте - ваксинирайте се, защото ние се научаваме да живеем с този вирус, вместо да треперим от него ", е въпросният " проблематичен " туит.

Анджела Рейнър, заместник-председател на Лейбъристката партия, беше един от няколкото депутати от опозиционни партии и хора, които са изгубили членове на фамилията си в пандемията, разкритикували използването му на израза " треперим от ".

" 127 000 души починаха от този вирус, десетки хиляди от които към момента биха били тук, в случай че не бяха пагубните провали на вашето държавно управление ", написа тя с самоувереност в " Туитър ", като добави: " Тъй че по какъв начин смеете да петните хората за това, че се пробват да запазят себе си и фамилиите си в сигурност . "
 Експерти гълчат Англия за
Експерти гълчат Англия за " убийствената " анулация на COVID-19 ограниченията

Нивата на заразяване са на път да доближат " много страшни " равнища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР