Британският министър на търговията Грег Хандс, който е на посещение

...
Британският министър на търговията Грег Хандс, който е на посещение
Коментари Харесай

Грег Хандс ще обсъди търговията с българския бизнес и министри


Британският министър на търговията Грег Хандс, който е на посещаване в България, ще разиска опциите за разширението на двустранната търговия сред Обединеното кралство и нашата страна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ По време на моето посещаване през днешния ден в България ще обсъдя търговски въпроси с българските министри и представителите на българския и английския бизнес “, съобщи високопоставеният политик и добави, че от 1988 година до през днешния ден сред двете страни е маркиран огромен стопански прогрес.

Очаква се Хандс да се срещне с представителите на бизнеса от двете страни в резиденцията на посланика на Нейно Величество в София. Разговорите ще бъдат закрити за публицисти.

Тази седмица означи съществено оживление в контактите сред София и Лондон, които другояче са много редки. Българският министър председател Бойко Борисов дойде в Лондон, където беше признат от премиера Тереза Мей. По време на диалозите той изрази вяра, че Англия ще остане наш стратегически сътрудник, а също по този начин засегна тематиката за българите на Острова.
 Борисов беседва с Мей в понеделник. Борисов беседва с Мей в понеделник. / БГНЕС
От 1 януари 2018 година България поема ротационното председателство на Евросъюза за 6 месеца. Една от главните тематики ще бъде постигането на съглашение сред районния блок и Лондон за Брекзит. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР