Британският министър на финансите Джеръми Хънт направи извънредно изявление по

...
Британският министър на финансите Джеръми Хънт направи извънредно изявление по
Коментари Харесай

Джеръми Хънт: Отлага се намаляването на данъка върху доходите за неопределено време

Британският министър на финансите Джеръми Хънт направи изключително изказване във връзка на фискалната политика на държавното управление, довела до разтърсвания на финансовите пазари. Хънт разгласи съвсем цялостен завой от проектите на Лиз Тръс и предходния ѝ финансов министър - Куази Куартенг.

Джеръми Хънт отиде по-далеч, в сравнение с се очакваше, бяха първите мнения на политическите и финансови наблюдаващи. Той отстрани съвсем всички предвиждани съкращения на налози в мини-бюджета на Куартенг и Тръс и сподели, че за " несигурно " време се отсрочва плануваното понижаване на базовата ставка на налога върху приходите, съобщи БНР.

Освен това гаранциите за енергийните цени няма да бъдат повече от две години. Сега те остават до април, само че по-късно ще бъдат ревизирани от министерството на финансите.

Хънт уточни, че в такова мъчно време е неправилно да се финансира съкращаването на налози посредством вземането на заеми. " Икономическият напредък изисква доверие и непоклатимост ", посочи Хънт.

Пълните детайлности от проектите на новия финансов министър ще станат известни по-късно през днешния ден в Камарата на общините, където ще бъдат изложени.

Финансовите пазари неотложно реагираха позитивно на изказването на Хънт. Завоят обаче е толкоз внезапен, че до момента в който някои си задават въпроса дали Хънт към този момент не работи като министър председател вместо Тръс, други се питат дали сегашният кабинет ще застане зад финансовия министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР