Британският лекарствен регулатор съобщи, че е одобрил ваксина от ново

...
Британският лекарствен регулатор съобщи, че е одобрил ваксина от ново
Коментари Харесай

На Острова одобриха ваксината на Пфайзер/Бионтех срещу Омикрон

Британският лекарствен регулатор заяви, че е одобрил ваксина от ново потомство против КОВИД-19 на Пфайзер/Бионтех, предопределена за битка с разновидността Омикрон, съобщи Франс прес.

Става дума за бустерна доза, наричана бивалентна - половината от нея е ориентирана против първичния вариант на вируса, а втората - против разновидността Омикрон (ВА.1), показва ведомството в официално съобщение.

Препаратът е утвърден за бустерни дози, които да се слагат на хора над 12-годишна възраст. Според регулатора са спазени " стандартите му за сигурност, качество и резултатност ".

В средата на август Обединеното кралство стана първата страна, разрешила за приложимост сходна ваксина на Модерна - също за битка с Омикрон, най-разпространения вид в Европа.

От понеделник ще се предлага бустерна доза антиковидна ваксина на милиони британци в Англия и Шотландия, по-специално на хората над 50 години с преимущество за настанените в домове за възрастни.

Преди дни новите ваксини на Пфайзер и Модерна бяха утвърдени от Съединени американски щати и Европейската организация по медикаментите. Те работят и против двата бързо разпространяващи се подварианта на вируса ВА.4 и ВА.5.

Обединеното кралство е измежду най-силно потърпевшите от пандемията страни с към 180 000 смъртни случая от началото на 2020 година Ваксинацията мощно понижи смъртността, само че постоянно идват нови коронавирус вълни; при все че страната бе измежду първите в Европа, която подвигна през зимата всички рестрикции.

Източник: БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР