Британският Financial Conduct Authority (FCA), най-високопоставеният регулаторен орган в страната,

...
Британският Financial Conduct Authority (FCA), най-високопоставеният регулаторен орган в страната,
Коментари Харесай

Британските регулатори предупреждават инвеститорите да избягват Huobi, Kucoin и много други борси

Британският Financial Conduct Authority (FCA), най-високопоставеният регулаторен орган в страната, насочи предизвестие към няколко водещи тържища за криптовалути, в това число Huobi и KuCoin, за това, че разпространяват своите крипто услуги без съответно позволение.

Считано от 8 октомври, Обединеното кралство разшири обсега на своите разпореждания по отношение на финансовите промоции, с цел да обхване доставчиците на крипто услуги, без значение от тяхното световно местонахождение. FCA към този момент изисква от всички крипто платформи, без значение от произхода им, да слагат на видно място предизвестия за риска за потребителите в Обединеното кралство и да съблюдават по-строги механически инструкции.

Това включва въвеждането на наложителен 24-часов интервал на изчакване за нови клиенти. В общоприетоо предизвестие до 147 компании, в това число KuCoin и Huobi, FCA съобщи:

Неспазването на тези разпореждания води до обилни последствия, в това число претенции за унищожаване на уеб страници и приложения, обилни санкции без горна граница и евентуални правни последствия, в това число отнемане от независимост.

Говорител на Huobi, постоянно прочут като “ “, посочи, че компанията “ “.

KuCoin, макар че не прави дейна активност на територията на Обединеното кралство, изрази уговорката си да приведе своите “ “, както съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Джони Лю в изказване, изпратено по електронната поща.

Докато Органът за финансов контрол стяга надзора си върху крипто пазара, тържищата подхващат нужните стъпки, с цел да се съобразят с наредбите. Само два дни преди този момент Binance също започва своя английски домейн, с цел да отговори на регулаторните условия.

Освен тържищата, FCA на Обединеното кралство следи и доставчиците на решения за настойничество на криптовалути. Миналата седмица FCA издаде лиценз на Komainu, компания за настойничество на криптовалути, да работи като снабдител на попечителски портфейли.

Също по този начин органът за финансово държание (FCA) поддържа настоящ указател на нарушителите, като новите нарушавания се прибавят при разкриването им.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР