Британският актьор Бен Крос почина във Виена на 72-годишна възраст. Дъщеря

...
Британският актьор Бен Крос почина във Виена на 72-годишна възраст. Дъщеря
Коментари Харесай

Актьорът Бен Крос почина на 72 години |

Британският артист Бен Крос умря във Виена на 72-годишна възраст. Дъщеря му Лорън му оповестява, че е умрял " ненадейно " след малко боледуване. 

В последните години крос живееше в България, откакто се омъжи за българка през август 2018 година

Хари Бърнард Крос е роден в Лондон на 16 декември 1947 година Крос извършва в началото разнообразни специалности, да вземем за пример чистач на прозорци и сервитьор. Бил е основен дърводелец на Националната опера на Уелс и организатор на „ Аликзандра тиътър “ в Бирмингам.

През 1970 година, когато е на 22 години, е признат в лондонската Кралска академия за трагично изкуство (RADA) – школата, направила такива артисти като Джон Гилгуд, Гленда Джаксън и Антъни Хопкинс, само че по-късно не демонстрира огромен интерес към продължение по класическия път.

След завършването на Кралската академия за трагично изкуство Крос играе в Duke`s Playhouse в постановки като „ Макбет “, „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ и постановката на Артър Милър „ Смъртта на комерсиалния пасажер “. След това се причислява към Prospect Theatre Company и играе функции в „ Перикъл “, „ Дванайсета нощ “, и „ Royal Hunt of the Sun “. Крос играе и в доста известния мюзикъл „ Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat “ и съществени функции в пиесите на Питър Шафър – „ Equus “, „ Mind Your Head “ и мюзикъла „ Сладката Ирма “ – в „ Хеймаркет тиътър “ в Лестър.

Участвал е във филмите  " Огнените колесници ", който е притежател на 4 награди „ Оскар “,  " Стар Трек " и множество продукции. 

Едно от последните му участия е в българската продукция " Диви и щастливи ".

Освен артист е също и режисьор, публицист и музикант. Писал текстове за албум на артиста Васил Петров, който е публикуван през 2007 година Пял е песни на Синатра с Васил Петров на фестивала Аполония през септември 2007 година. Автор е на мюзикъла Rage за Ruth Ellis, който е изпълняван в разнообразни градове към Лондон.

Преди две години, Бен Крос се ожени за българката Деяна Бонева. Церемонията бе в Жеравна по време на известния фестивал на фолклорната носия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР