Британските военновъздушни сили вдигнаха изтребители Тайфун в събота от авиобазите

...
Британските военновъздушни сили вдигнаха изтребители Тайфун в събота от авиобазите
Коментари Харесай

Леко напрежение - британски изтребители срещу руски самолети

Британските военновъздушни сили подвигнаха изтребители " Тайфун " в събота от авиобазите в Шотландия и Линкълншир, с цел да съпроводят съветски самолети, които са " в зоната на интерес на Обединеното кралство ", се споделя в известие в акаунта в Twitter на Военновъздушни сили на Англия, съобщи БГНЕС.
В събота вечерта пресслужбата на Северния флот заяви, че два съветски самолета Ту-142 са прелетели над неутрални води над Баренцово, Норвежко, Северно море и Атлантическия океан в очакване на началото на ученията на НАТО в Норвегия.
" Изтребители " Тайфун " излетяха от авиобази " Лосимут " и " Конингсби ". Това бяха рутинни дейности, подхванати в отговор на съветски самолети, приближаващи се към английското въздушно пространство, координирани с няколко съдружници от НАТО ", се споделя в известието.
Снимките, приложени към известието, демонстрират Ту-142 на съветския флот. Посочва се, че съветските самолети " не са навлезли във въздушното пространство на Англия ", само че все пак са се доближили до " зоната на английските ползи ".
Британските военновъздушни сили непрекъснато следят полети на съветски самолети покрай Англия и над Балтика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР