Британските власти възнамеряват да въведат допълнителни проверки на клиентите, които

...
Британските власти възнамеряват да въведат допълнителни проверки на клиентите, които
Коментари Харесай

Великобритания: проверяват детайлно клиенти, желаещи да наемат кола

Британските управляващи имат намерение да вкарат спомагателни инспекции на клиентите, които желаят да наемат коли. Причината е атентатът в Барселона, написа изданието The Telegraph. Британските министри са мощно обезпокоени от обстоятелството, че терористи могат доста елементарно да наемат транспортни средства и да правят атентати. Служители от Министерството на вътрешните работи и Министерство на превоза са обсъждали с представители на сектора способи за въвеждането на по-високи условия към наемателите на коли.

Към момента се минават три стадия на инспекции за определяне самоличността на лидера, неговата кредитоспособност и съществуването на настояща застраховка и лицензия.

В бъдеще с изключение на имена, адрес и финансово положение на искащия да наеме автомобил чартърен, Rent a car фирмите могат да получат достъп до описи с имената на търсени лица и такива обвинени в тероризъм. Освен това компаниите ще могат да изискват от клиентите спомагателни персонални данни, доколкото държавните чиновници считат, че съществуването на повече информация може да разкрие евентуалните терористи.

Асоциацията за отдаване чартърен на транспортни средства – BVRLA, обмисля способи за обмяна на информация с управляващите и достъп до описи с лица евентуални терористи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР