Британските депутати отново заседават в Лондон, след като вчера Върховният

...
Британските депутати отново заседават в Лондон, след като вчера Върховният
Коментари Харесай

Британските депутати отново заседават след като разпускането им беше отменено

Британските депутати още веднъж заседават в Лондон, откакто през вчерашния ден Върховният съд анулира решението за разпускането им. С най-голямо неспокойствие се очакваше появяването пред депутатите на премиера Борис Джонсън, който редуцира визитата си в Ню Йорк.

Първият ден след подновяването на работата на Народното събрание беше извънредно претрупан. За удължаването значително способстваха обичайните за сряда отговори на премиера на въпроси на депутати и защото Борис Джонсън, преди малко завърнал се от Ню Йорк, не беше в положение да се яви, неговото място беше заето от правния консултант на държавното управление Джефри Кокс.

Кокс разгласи, че въпреки да не е склонен с решението на Върховния съд, изцяло ще зачете волята му. Но когато беше притиснат от депутати да разкрие детайлности за дадения от него юридически консултант, Джефри Кокс мина в нахлуване, обвинявайки опозицията за парламентарната рецесия. Той упрекна депутатите, че не желаят предлаганите от премиера общи избори и по този метод заглушават гласа на народа.

Свикването на предварителни избори се счита за единствен вид на Борис Джонсън да не му се наложи да желае ново отсрочване на Брекзит и с идването на датата 31 октомври Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз без договорка. Ето за какво опозицията да не бърза с провеждането на избори, въпреки да твърди, че е изцяло подготвена. Същото важи и за настояването на избор на съмнение.

Друго е ситуацията, в случай че Джонсън подаде оставка. Тогава краткотрайното държавно управление може да анулира Брекзит и да се премине към избори. Премиерът обаче е надалеч от мисълта да подава оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР