Британски учени установиха, че 100 г червени боровинки дневно подобряват

...
Британски учени установиха, че 100 г червени боровинки дневно подобряват
Коментари Харесай

Червените боровинки подобряват паметта -

Британски учени откриха, че 100 г червени боровинки на ден усъвършенстват когнитивните индикатори, заяви в. " Мейл он сънди ". Затова тръпчивите плодове могат да предпазят от деменция.

Червените боровинки са доста богати на антиоксиданти и понижават " неприятния холестерол " в кръвта, а съгласно експерти той се свързва с по-голям риск от насърчаване на деменция.

Учените от университета на Източна Англия са работили със 60 здрави доброволци на възраст от 50 до 80 години. Тези, които са приемали версия на прахуляк от плодовете, са имали по-добри индикатори за памет след 12 седмици.

Според учените обаче резултатът върху кръвния ток в артериите личи още след два часа. Изследване с ядрено-магнитен резонанс посочило, че оросяването на значими елементи на мозъка при тях е било по-добро.

" Лошият " холестерол на доброволците, приемали червени боровинки, също бил с 9 % по-ниски стойности. Той може да образува плаки и втвърдява артериите и по този начин да понижи притока на кръв към мозъка.

Червените боровинки също поддържат сърцето крепко и понижават възпаленията. Известно е, че те предотвратяват инфекции на уринарния тракт и могат да понижат риска от възпаления на венците, стомашна язва, рак.

Лекарите предлагат да ги консумираме сурови или блендирани, а не в соковете, които съдържат доста захар. Тръпчивият им усет обаче разочарова доста хора. Популярни са изсушените им версии, само че те също са с доста захар.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР