Британски учени са установили, че имунитетът срещу коронавирус може да

...
Британски учени са установили, че имунитетът срещу коронавирус може да
Коментари Харесай

Изследване: Има кръстосан имунитет срещу COVID-19 т.е. антитела при хора, които не са боледували

Британски учени са открили, че имунитетът против ковид може да се развие при пациенти, които преди този момент не са се заразявали с COVID-19, само че имат история на други инфекциозни болести. Резултатите от проучването в списание " Science ".
Експерти са изследвали данни за 302 души и са разкрили антитела против ковид при 16 от тях. Става въпрос за имуноглобалин G (IgG). В същото време се твърди, че те са се появили при тези пациенти след зараза с различен " обвързван " вирус. Сред хората с открити такива антитела са и бременни дами - 5 от общо 50 изследвани, които в никакъв случай не са се заразявали с COVID-19.
 Нов вирус заплашва човечеството? Нов вирус заплашва човечеството?
На фона на развихрилата се зараза от ковид учените предизвестяват за появяването на нов – нипа. Той е постоянно срещан при прилеп...
Учените са стигнали до заключението, че някои хора може да имат построен преди пандемията имунитет, без да са били инфектирани с COVID-19. Ефективността на тази имунна отбрана против ковид следва да бъде потвърдена.
Също по този начин се отбелязва, че антителата, открити при тези, които не са имали COVID-19, се разграничават от тези, открити при пациенти, които са боледували заради заразяване с ковид. Има обаче значимо умозаключение - че щом има такива антитела, може да бъде създадена универсална ваксина. Има обаче и предизвестие, че най-малко към този момент няма доказателства за дългогодишен имунитет, само че даже по този начин може в бъдеще сериозността на заболяването да бъде смекчена посредством ваксина т.е. да бъде доста понижена смъртността.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР