Британски турист остана потресен, след като към сметката му в

...
Британски турист остана потресен, след като към сметката му в
Коментари Харесай

Турист помоли да нарежат сандвича му, излезе му солено СНИМКА

Британски екскурзиант остана покъртен, откакто към сметката му в ресторанта бяха добавени 2 евро за разсичане на сандвич. Лакомството било срязано на половина. Неназованият клиент вечерял в заведение, намиращо се до  езерото Комо в Италия.

Мъжът прегледал касовата записка, на която видял и „ diviso da meta “ -  или „ разсичане на половина “. Това било такса от 2 евро за разразвянето на препечения сандвич.

Туристът показа документа в Tripadvisor след юнската си отмора, описвайки таксата като нещо  „ необикновено, само че истина “.

„ Бяхме двама и поискахме изгорял сандвич, който да си разделим “, споделя той в уеб страницата за ревюта. „ Трябва да платим, тъй като тостът беше разполовен? “, чуди се британецът.

Противоречивата такса коства повече от чаша еспресо - по данните от касовата записка, и покачва общата цена на сандвича от €7,50 на €9,50. Собственикът на кафенето обаче отбрани ценообразуването.

„ Допълнителните поръчки имат цена “, споделя притежателят Кристина Биаки пред италианския вестник La Repubblica.

„ Трябваше да използваме две чинии вместо една и времето за измиването им се удвоява, а по-късно и две подложки. Това не беше елементарен изгорял сандвич, имаше и пържени картофи вътре. Отне ни време да го разрежем на две ”, разяснява тя.

Мениджърката прибавя, че въпросният клиент не е направил недоволство на момента и в случай че е попитал, таксата е щяла да бъде заличена от сметката.

Това не е първият път, когато туристи в Италия се оплакват от цената на храната.

През 2019 година двойка японски туристи, вечерящи в Рим, бяха шокирани да получат сметка за повече от £380 (€429,80), откакто поръчаха две чинии спагети и риба и две чаши вода.



Двамата качиха фотография на сметката в TripAdvisor, която сподели, че са били таксувани 349,80 евро за храната и спомагателни 80 евро като наложителна такса за обслужване.

Това се случила в заведение, намиращо се  покрай Castel Sant’Angelo в центъра на града,  а случката бързо стана вирусна.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР