Британски работници твърдят, че биха могли да изпълнят работните си

...
Британски работници твърдят, че биха могли да изпълнят работните си
Коментари Харесай

Британците одобряват идеята за четиридневна работна седмица

Британски служащи настояват, че биха могли да изпълнят работните си отговорности по същия стандарт в четиридневна работна седмица. Това демонстрират данни от нови изследвания на световния уебсайт за търсене на работа Indeed в партньорство с YouGov, интервюирали повече от 2000 чиновници, работещи на цялостен работен ден от Англия, представени от CNBC.

Трима от четирима респонденти декларират, че поддържат по-кратка работна седмица и настояват, че могат да си правят работата по същия стандарт, в случай че тя бъде понижена от пет дни на четири. 79% от хората на възраст сред 23 и 38 години поддържат по-кратка работна седмица и споделят, че това няма да повлияе на представянето им.

Проучването също по този начин разкрива, че повече от половината от интервюираните считат, че салдото сред професионалния и персоналния живот е най-важният аспект от работата им и декларират подготвеност да пожертват 7590 $ от годишната си заплата, с цел да запазят персоналния си живот.

Заплатата остава главен приоритет на служащите, като 57% от интервюираните споделят, че това е най-важният аспект за тях. Сигурността на работното място, подобаващ колектив и дължината на пътуването до работното място също се преглеждат като съществени предпочитани аспекти на работното място. 56% от интервюираните поддържат цялостната бистрота на заплащането и са подготвени да се откажат от персоналния си живот, с цел да я получат.

В Обединеното кралство към този момент е законово условие фирмите с повече от 250 чиновници да разгласяват данни за разликата в заплащането сред дамите и мъжете. Някои за акции и законодатели също приканиха огромните компании да бъдат задължени да разгласяват разлики в заплащането на етническата принадлежност. Концепцията за по-кратка работна седмица набира скорост през последните години, както в Англия, по този начин и в интернационален проект.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР