Британски изтребители Тайфун от авиобаза близо до румънския град Констанца

...
Британски изтребители Тайфун от авиобаза близо до румънския град Констанца
Коментари Харесай

Британски изтребители Тайфун прехванаха руски Су-24 над Черно море

Британски изтребители " Тайфун " от авиобаза покрай румънския град Констанца прехванаха съветски бомбардировач Су-24, тъй като е бил засечен да влиза в румънското териториално въздушно пространство над Черно море, оповестиха във вторник от пресслужбата на Военновъздушни сили на Англия.

 Американски адмирал: Прехващанията на руснаците са безвредни и професионални Виж още

" Когато неидентифицираният, въпреки и обвинен съветски аероплан, влезе в румънския полетен информативен район, ние излетяхме да правим образна идентификация... Не след дълго ние прехванахме самолета и го идентифицирахме като съветски Су-24. Т ой летял на към 20 благи от румънския бряг, преди да го прихванем ", споделиха водачите от кралските Военновъздушни сили.

Според изказването на Обединеното кралство, полетът не е бил подаден преди този момент и съветските водачи не са реагирали или разговаряли с румънския надзор на въздушното придвижване, създавайки заплаха за сигурността на полетите.

По думите на един от водачите на Тайфун, английските изтребители са ескортираха Су-24, до момента в който той напусне полетната осведомителна зона на Букурещ и се насочи на североизток. Руският аероплан не е летял по-близо от 32 благи до румънския бряг.

От месеци небето над Черно море е район на опълчване сред Русия и НАТО.

На 6 август пресслужбата на Кралските Военновъздушни сили заяви, че английските изтребители Тайфун са изхвърчали от авиобазата Лосимут в Шотландия, с цел да придружит два противоподводни самолета Ту-142 на съветските Въздушно-космически сили, летящи " покрай границите на въздушното пространство на Обединеното кралство ".

Според съветски дипломати, многочислените излети на изтребителите на английските Военновъздушни сили против съветски самолети са безпричинно разхищаване на материални и човешки запаси, създаващи спомагателни опасности за гражданската авиация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР