Британски изследователи проучиха влиянието, което наследствеността оказва на успеха в

...
Британски изследователи проучиха влиянието, което наследствеността оказва на успеха в
Коментари Харесай

Успехът в живота зависи от наследствеността

Британски откриватели изследваха въздействието, което наследствеността оказва на триумфа в живота. Те разгледали резултатите от образователни изпити на двойки близнаци и изяснили, че генетичните фактори могат да обяснят към 60% от оценките. Резултатите от труда са оповестени в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences.

В английските учебни заведения е наложително да се държат изпити по британски език, математика и естествени науки на 16-годишна възраст. Учените взели оценките на 6653 двойки близнаци – както еднояйчни, по този начин и двуяйчни, които споделят единствено 50 на 100 от същите гени. Сравнението на учениците от двата вида разрешило на екипа да обясни съотношението на факторите, които свързват наследствеността и възпитанието с триумфа.

Освен бележките учените измерили с проби 83 психически особености на близнаците, в това число интелектуално ниво, религия в личните сили, проблеми с държанието и здравословно положение. Те се дефинират на 35-58% от наследствеността. Оценките обаче зависят от нея на цели 60%.

Учените означават, че въздействието на гените върху изпитните оценки е обвързвано освен с интелекта, само че и с други качества – както наследствени, по този начин и добити.  

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР