Британски фермер-милионер получи една година затвор за това, че е

...
Британски фермер-милионер получи една година затвор за това, че е
Коментари Харесай

Британски фермер получи 1 година затвор за нарушаване на екоравновесието в река

Британски фермер-милионер получи една година затвор за това, че е нарушил екологичното равновесие в сектор от река в предпазена зона, предава БНР. Той ще би трябвало да заплати и солена санкция.

Джон Прайс е употребявал багери и булдозери, с цел да разчисти и загради неповторим и предпазен сектор от реката Лъг в графство Херефордшър, което бе наречено от съда „ екологичен вандализъм с индустиални размери “.

Фермерът-милионер на процедура е унищожил речното корито и крайбрежията на реката, довело до нарушение на естествения хабитат на редки животни като видри, жерави и пъстърви, както и редки растителни типове. 68-годишният Прайс, чието благосъстояние се пресмята на 25 милиона паунда твърди, че е направил това, с цел да задигне крайбрежията на реката, с цел да защищити намиращите се в близост домове от наводнения.

Съдът постанови, че Прайс също би трябвало да заплати правосъдните разходи в размер на 600 000 пануда и още 650 000 за възобновяване на реката.

Съдията разяснява, че суровата присъда цели да послужи като предизвестие към всеки, който би протегнал ръка случайно на природата.

Джон Прайс, който е фермер, произвеждащ картофи, говеждо месо и зърнени култури, се призна за отговорен по седем от общо 10 повдигнати обвинявания от Агенцията по околната среда, свързани с „ несъгласувани интервенции и причиняване на вреди на обект от специфичен теоретичен интерес “.

Освен това му е наложено наказване да не бъде шеф за три години на ръководената от него Day House Farm, Kingsland.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР