Британската супермагистрала за дронове“ ще бъде завършена това лято. Мрежата

...
Британската супермагистрала за дронове“ ще бъде завършена това лято. Мрежата
Коментари Харесай

Британската „супермагистрала за дронове“ ще бъде завършена това лято

Британската „ супермагистрала за дронове “ ще бъде приключена това лято. Мрежата с дължина 165 благи ще разреши на безпилотни устройства да летят сред Мидландс и Югоизток – само че скептиците предизвестяват, че ще бъде „ досадно и натрапчиво “ за хората, живеещи под траекторията на полета.

Първата в света  английска супермагистрала за дронове  ще бъде отворена в Обединеното кралство сред юни и началото на юли, което ще разреши на безпилотни дронове да правят високоскоростни доставки в цялата страна.

Разработена от доставчика на програмен продукт за дронове Altitude Angel, дългата 165 благи мрежа Skyway ще свърже Ковънтри в Мидландс с Милтън Кейнс на югоизток.

Скептиците обаче предизвестиха, че автомагистралата за дронове „ неизбежно крие риск “ за неприкосновеността на персоналния живот и сигурността на британците, живеещи на нейната траектория.

Говорейки пред MailOnline, Крис Коул, шеф на акцията Drone Wars, сподели:

„ Въпреки че промишлеността на дронове е необикновено щастлива от това, за хората, които в последна сметка живеят под дронове, това може да се окаже супер досадно и супер натрапчиво. “

След като бъде приключена, супермагистралата за дронове ще се състои от 30 „ Arrow Towers “, които могат да ръководят дронове от земята.

Заедно тези кули ще образуват виртуална автомагистрала, която разрешава на дроновете да пътуват безвредно – без да е нужен човешки водач.

Стивън Фармър, началник на корпоративните връзки за Altitude Angel, сподели за MailOnline: „ В момента би трябвало да видите дрон и да сте в границите на 500 метра, с цел да летите с него. “

Всяка кула на земята работи като „ наблюдаващ на хора “, позволявайки на дроновете да летят надалеч отвън полезрението на човешки водач.

С всяка кула, предлагаща обсег от 2,5 благи (4 км), дроновете се „ прекарват “ нагоре по веригата на супермагистралата, тъй че да могат да летят на дълги дистанции.

Всяка кула на земята е оборудвана с мощни датчици, които построяват виртуална карта на всичко във въздушното пространство.

Комуникирайки с дронове във въздуха, кулите могат да координират трафика, тъй че дроновете да заобикалят един различен, както и всевъзможни трудности, които могат да срещнат.

Супермагистралата е създадена благодарение на част от държавна инвестиция от £273 милиона в галактическата промишленост и инвестиция от £5 милиона от BT.

Източник – MailOnline Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР