Британската столица Лондон ще приеме международна среща на правосъдни министри

...
Британската столица Лондон ще приеме международна среща на правосъдни министри
Коментари Харесай

Лондон организира световна среща за руските военни престъпления в Украйна


Британската столица Лондон ще одобри интернационална среща на правосъдни министри от целия свят, които ще обсъдят данните за военни закононарушения, осъществени от съветските сили в Украйна, съобщи БНР в събота.

Форумът е плануван през март и първа точка от дневния му ред е интернационалното следствие на хипотетичните съветски военни закононарушения. Домакин на срещата ще бъде английският министър на правораздаването Доминик Рааб.

Предвижда участниците в срещата да изслушат прокурора на Международния углавен съд Карим Хан. Той проверява украинските обвинявания, че съветските сили са екзекутирали цивилни и са изнасилвали дами. Москва отхвърля тези изказвания.

Доминик Рааб съобщи, че интернационалната общественост би трябвало да поддържа по най-убедителен метод Международния углавен съд, с цел да могат военнопрестъпниците да бъдат подведени под отговорност за дейностите им в Украйна.

Международната правозащитна организация Хюман Райтс Уоч към този момент голям брой данни за убити, измъчвани и безследно изчезнали хора в градове и села край Киев и Чернигов по време на съветската им окупация при започване на нашествието. Според създателите на отчета става въпрос за “очевидни военни закононарушения ”.

, също установи през предходната есен, че съветската войска е направила военни закононарушения по време на експанзията си против Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР