Британската инвестиционна банка HSBC прогнозира времена на големи промени за

...
Британската инвестиционна банка HSBC прогнозира времена на големи промени за
Коментари Харесай

Идват ли времена на големи промени за световната икономика?

Британската капиталова банка HSBC предвижда времена на " огромни промени " за международната стопанска система, основната от които ще бъде коренно ребалансиране на капиталовите портфейли, написа CNBC.

Според анализаторите на банката световната стопанска система навлиза във втора, " по-плоска " фаза на двуетапно възобновяване. През идващите шест до 12 месеца международният Брутният вътрешен продукт ще се възвърне до равнища от 90-95 % от индикаторите отпреди рецесията, чакат те.

Основните промени в този интервал ще бъдат свързани с всеобщия отлив на вложителите от изкупуване на държавни облигации на разнообразни страни, които се смятаха за едни от най-надеждните и атрактивни активи през последното десетилетие - значително поради позитивната си рентабилност и негативната корелация с цените на акциите. Напоследък обаче, заради политиката на доста от централните банки да понижават лихвите, с цел да подтикват националните стопански системи, доходността на държавните облигации стартира да понижава сериозно. При такива условия вложителите - както частни, по този начин и институционални - е евентуално да се преориентират към корпоративни скъпи бумаги, както и към други активи, в това число злато, считат анализаторите на банката. Някои вложители, търсещи по-висока възвръщаемост,  е допустимо също по този начин да се насочат към вложения с рисков капитал във високотехнологични започващи компании, които се характеризират с нараснало равнище на риск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР