Британската икономика ще расте много по-бавно от очакваното през следващите

...
Британската икономика ще расте много по-бавно от очакваното през следващите
Коментари Харесай

Великобритания понижи прогнозите за икономическия си растеж

Британската стопанска система ще пораства доста по-бавно от предстоящото през идващите пет години, защото е изправена пред несигурността и слабата продуктивност на фона на Brexit, сподели финансовият министър Филип Хамънд.

Брутният вътрешен артикул ще се усили с 1,5% през тази година, с 1,4% през 2018 година, с 1,3% през 2019 година и 2020 година и с 1,5% през 2021 година, разкри Хамънд в редица прогнози за намаляване на годишния бюджет. Прогнозите са в контрастност с предварителните упования за напредък от 2%, 1,6%, 1,7%, 1,9% и 2% надлежно, съобщи AFP.

Въпреки мрачните изгледи, Хамънд уточни, че стопанската система към момента пораства, до момента в който страната се радва на най-ниската си безработица от 1975 година насам. " Докладвам за една стопанска система, която продължава да пораства, продължава да основава повече работни места отвсякога и продължава да обърква тези, които желаят да я съборят ", сподели той пред депутатите.

Очаква се държавните заеми да доближат 49 милиарда паунда през актуалната финансова година. Това е с 8,4 милиарда паунда по-ниско от заложеното преди този момент.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР