Британската група Morcheeba беше сред хедлайнерите на фестивала ARTE Feastival,

...
Британската група Morcheeba беше сред хедлайнерите на фестивала ARTE Feastival,
Коментари Харесай

Morcheeba: Много е приятно, че сме в България за концерт отново пред голяма публика

Британската група Morcheeba беше измежду хедлайнерите на фестивала ARTE Feastival, който се организира за първи път от 20 до 22 август във Велинград. Скай и Рос от именитата тайфа застанаха за извънредно изявление пред микрофона на Ladyzone.bg, с цел да споделят по какъв начин е минала за тях последната година, която беше мощно белязана от COVID-19 пандемията, какво е възприятието отново да се качат на сцената пред хилядите почитатели и какво е чувството да свирят още веднъж пред българска аудитория.

Добре пристигнали още веднъж в България! Какво е възприятието да се върнете на сцената - имайки поради пандемията, която ви откъсна от почитателите за дълго време?

Рос: Приятно е да сме още веднъж на сцената, пропуснахме толкоз доста - предходната година беше първата, в която не бяхме на турне от цели 25 години. Беше доста откачено. Промени изцяло живота ни, беше необикновено. Прекарахме доста време със фамилиите си - трябваше да извозвам доста време с децата си, да се смотавам и да върша всякакви глупави неща у дома, които нормално в никакъв случай нямам време да свърша, до момента в който съм на турне или се приготвям за него. Беше доста хубаво. Наистина оценяваме всичко. Ние обичаме работата си е отлично да сме още веднъж на турне. Днес ще бъде първият концерт, на който ще свирим пред огромна аудитория - без обществена отдалеченост, без маски и всичко останало. Така че това е първият ден, в който се връщаме на работа. И е доста прелестно, че сме в България, с цел да създадем това.

Можете ли да ми кажете за какъв брой дни е издигнат Рим? Каква е историята зад един от най-големите ви шлагери - " Rome wasn't built for a day "?

Рос: Това беше ария, която аз започнах, като имах един китарен риф в главата. Тъкмо бях почнал да излизам с едно момиче и пишех радостно парче. Мисля, че това беше първото радостно парче, която в миналото съм писал. Имах една концепция за припева, само че брат ми излезе с концепцията за " Рим не е издигнат за един ден ". Смисълът е, че би трябвало да сте търпеливи и че нещата лишават време. И в случай че имате нужното самообладание, нещата се получават доста по-добре. Не прибързвайте с нещата - изключително в любовта. Не може да пришпорвате любовта.

Каква е разликата за вас да свирите на независим концерт и да участвате на фестивал с други реализатори?

Рос: Наистина е ужасно да си на фестивал с други реализатори, тъй като когато си на лично турне, е малко като златна рибка в аквариум - всико се върти към теб. Наистина е хубаво да свириш на други фестивали - изключително в случай че включват разнообразни видове музика, каквито чухме тук. Горан Брегович имаше концерт нощес и беше необикновено, в действителност ни хареса. Стояхме в профил на сцената и гледахме цялото шоу - беше ослепително! Така че поради такива моменти несъмнено е ужасно да бъдеш на фестивали.

Няколко пъти сте били към този момент в България. Какво е мнението ви за страната ни и имате ли обичана българска ария?

Рос: Обичаме да идваме тук. Наистина харесваме българското алено вино, вършиме доста хубаво вино. Нямам обичана българска ария, само че обичам българска фолклорна музика и песни. Това е в действителност прелестна и неповторима музика. Не звучи като музиката на прилежащите ви страни - като турската или гръцката - доста е самостоятелна и красива. Така че в действителност доста ни харесва. Имаме няколко другари българи, тъй че от тях ще разберем кои са най-хубавите реализатори, които да слушаме.

Вижте какво още споделиха за Mocheeba в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР