Британската банка HSBC планира да придобие китайския бизнес на Citigroup

...
Британската банка HSBC планира да придобие китайския бизнес на Citigroup
Коментари Харесай

HSBC ще купи китайския бизнес на Citigroup за управление на богатството

Британската банка HSBC възнамерява да придобие китайския бизнес на Citigroup за ръководство на благосъстоянието, ръководещ активи за над 3 милиарда $, оповестява Reuters, базирайки се на двама източници, осведомени с въпроса. Според един от източниците договорката, чиито финансови елементи към момента не са известни, също по този начин планува HSBC да наеме " няколкостотин " от чиновниците на Citi в Китай. Според източниците на организацията договорката може да бъде оповестена още през идващия месец.

По-рано този месец HSBC, която към този момент предлага услуги по ръководство на благосъстоянието и частно банкиране на китайския пазар, получи лиценз да предлага инвестиции в капиталови фондове, което ѝ дава нови благоприятни условия на китайския пазар на фондове, чиято стойност възлиза на 28.8 трлн. юана (3.94 трлн. долара). HSBC има намерение да употребява своята застрахователна мрежа, с цел да стартира продажбите на фондове на заможни китайци още идващия месец, съобщи пред Reuters вторият източник.

По време на китайското си посещаване през юли Марк Тъкър, ръководителят на HSBC, съобщи пред публични лица в Пекин, че духът на " разчупване на ледовете ", общопризнат в предишното от английските бизнеси, ще помогне на Англия и Китай да преодолеят провокациите и геополитическото напрежение.
Реклама Изход от Китай
Операциите на Citi за ръководство на благосъстоянието в Китай обслужват най-вече богати клиенти във втората по величина стопанска система в света с оферти за депозити, фондове и структурирани артикули. Те са част от потребителския бизнес на банката в страната, от който тя се стреми да се освободи от 2021 година

През декември Citi съобщи, че желае да продаде някои от портфейлите си, защото закрива бизнеса си за потребителско банкиране в Китай като част от тактиката за отдръпване от потребителските франчайзи на 14 пазара в Азия, Европа, Близкия Изток, Африка и Мексико. В Азия Citi е в развой на закриване на активността си в Южна Корея и възнамерява да приключи прехвърлянето на индонезийския си бизнес към UOB Group. През август приключи продажбата и прехвърлянето на потребителските си интервенции в Тайван.

Услуги за частно банкиране на Citi, обслужващи заможни китайски клиенти от клоновете на банката отвън Китай, се резервират, съобщи първият източник на Reuters. Citi също по този начин е в развой на кандидатстване за основаване на звено за брокерски услуги с скъпи бумаги в Китай.
Свързани публикации UBS регистрира рекордна облага от 29 милиарда $ поради придобиването на Credit Suisse 2 септември 2023, 10:17 С пари на китайското държавно управление Goldman Sachs купува американски и английски компании 31 август 2023, 06:07 Може ли UBS да извлече оптималната изгода от финансовата договорка на века 17 август 2023, 12:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР