Британска медицинска сестра, която описва себе си като ужасен и

...
Британска медицинска сестра, която описва себе си като ужасен и
Коментари Харесай

Медицинска сестра във Великобритания е обявена за най-ефективния сериен убиец

Британска здравна сестра, която разказва себе си като " ужасяващ и злобен човек ", беше приета за отговорна за убийството на седем новородени бебета и за опит за ликвидиране на други шест в неонатологичното поделение на болница в Северозападна Англия, където е работила.

Това е 33-годишната Луси Летби , която беше наказана за убийството на пет момченца и две момиченца в болничното заведение " Графиня на Честър ". В обвиняването бяха включени и няколко други набези над новородени, осъществени, до момента в който Летби е била нощна промяна - през 2015 и през 2016 година.

След като присъдата бе произнесена след непосилен 10-месечен развой в Кралския съд на Манчестър , локалните медии оповестиха Луси Летби за най-ефективният сериен палач на деца в актуалната история, съобщи " Ройтерс ".

Срещу Летби имаше и шест други обвинявания за набези над бебета, само че след 110 часа разисквания правосъдните заседатели не съумяха да реализират единодушие по въпроса дали здравната сестра носи отговорност и за тях.

" Ние сме с разрушено сърце, вцепенени, само че в това време сме и ядосани, тъй като не знаем по какъв начин е допустимо да се случат сходни неща, а и може би в никакъв случай няма ги да разберем ", се споделя в изказване на фамилиите на жертвите на Летби.

Според прокуратурата Летби е отровила някои от своите дребни жертви, като им е инжектирала инсулин, на други тя инжектиирала въздух, трети принудително хранела с мляко .

" Убих ги преднамерено, тъй като не съм задоволително добра, с цел да се грижа за тях ", било написано на ръка на една записка, открита от служителите на реда, които претърсвали дома на Летсби. На друга записка тя била написала: " Аз съм извънредно злобен човек ".

При една от офанзивите си Лебти убива близнаци, при друга - атакува брат и сестра, като единият обаче съумява да оживее.

Най-малката й жертва е била единствено на един ден .

В понеделник съдът ще се произнесе по проблема с здравната сестра Летби, като най-вероятно я чака доживотна присъда.

Нейните дейности излязоха нескрито, откакто лекари се разтревожиха от броя на необяснимите смъртни случаи - единствено за 18 месеца, считано от януари 2015 година.

Иначе на фотосите си в обществените мрежи Летби се показва като щастлива и усмихната жена. На една от фотосите тя гушка бебе. Но по време на правосъдното дело стана известно, че тя четири пъти опитвала да убие едно момиченце.

В дома й след ареста проверяващите откриха документи и медицински бележки, свързани с убитите деца.

Летби плачеше, когато даваше показания в продължение на 14 дни. Тя акцентира, че в никакъв случай не се е опитвала да нарани бебетата и постоянно е желала да се грижи за тях , само че не е можела - нещо, за което са били отговорни изискванията в болничното заведение й. На първо място - мръсотията, а на второ - склонността на лекарите да трансферират виновността вината върху почтените.

Тя добави, че четирима лекари са се пробвали да трансферират виновността върху нея за неуспехите на отделението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР