Brexit ще доведе до безбройни човешки, социални, икономически, финансови, технически

...
Brexit ще доведе до безбройни човешки, социални, икономически, финансови, технически
Коментари Харесай

Преговарящите от ЕС и Великобритания за Brexit не са се отказали от постигане на споразумение


Brexit ще докара до безбройни човешки, обществени, стопански, финансови, механически и юридически последици. Това съобщи координаторът от страна на Европейски Съюз по договарянията за излизане на Англия от Европейския съюз Мишел Барние.

„ Бих споделил даже, че доста недооцениха тези последици. Очевидно е, че най-скъпата форма на Brexit е излизане без съглашение. Не желаем такава алтернатива. Не работим по такава алтернатива “, сподели Барние във вторник в границите на конференция в Брюксел след следващия рунд от договарянията с английския си сътрудник Домиинк Рааб.

„ Работим по създаване на бъдещото ни партньорство и на първо място към „ подредено “ излизане на Обединеното кралство. Тоест,със съглашение. Необходимо е да се измине този дълъг път, по който вървим и да стигнем до неговия край със съглашение, уважаващо волята на английската страна, само че също по този начин и правилата, на които е основан европейският план “, означи основният договарящ.

По думите му, „ договарянията към този момент са на последната директна “. „ Договорихме се, че Европейският съюз и Обединеното кралство занапред нататък ще договарят непрестанно “, добави Барние.

„ Принципите на Европейския съюз на тези договаряния са добре известни. Те не са се трансформирали през тези две последни години. Те бяха избрани от управлението на Европейския съюз при надълбоко възприятие за отговорност, което касае европейският план и целостта на вътрешния пазар. Европейският съюз почита избора на английското държавно управление. Може да намерим обща форма на единодушие, учредена на европейските правила от една страна, а от друга – на избора на Англия “, сподели още координаторът на Европейски Съюз.

Той заяви, че през идващите седмици компликациите за страните ще са във връзка с определянето на бъдещото „ невиждано партньорство “, при което би трябвало да се „ почете вътрешният пазар и основите на европейския план “.

Освен въпросите, по които има единодушие сред страните и които ще влязат в бъдещата политическа декларация, остават проблемите за икономическите връзки, по които гледните точки на двете страни не съответстват.

На въпрос за реалистичността на задачите за подписване на съглашение през октомври, той отговори, че следва да се изхожда от датата, която министър председателят на Англия Тереза Мей избра за излизане от Европейски Съюз – 30 март 2019 година В случай на реализиране на съглашение е належащо да се планува време за неговата ратификация сред Лондон и Европейски Съюз. Както стана ясно от обясненията му това значи, че политическата декларация за излизането на Англия от Европейски Съюз би трябвало да е подготвена преди края на годината. „ Не мога да кажа с акуратност до няколко дни или седмици, ще бъде ли това през октомври, може би началото на ноември, само че не по-късно оттогава “, изясни Барние.

От своя страна в отговор на въпрос да разяснява вероятният вид за така наречен „ корав “ излаз на Англия от Европейски Съюз без съглашение, Доминик Рааб отговори, че „ От страна на Обединеното кралство са подготвени да водят договаряния до края. Така или другояче ние ще напуснем Европейския съюз през март идната година. Но аз още един път ще дойда тук с уверено въодушевление и цялостен с сила, за премахване на различията и реализиране на съглашение “, заключи той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР