Брестовица тръпне в очакване пробните сондажи да открият място, откъдето

...
Брестовица тръпне в очакване пробните сондажи да открият място, откъдето
Коментари Харесай

Брестовица тръпне в очакване: Сонда търси чиста питейна вода...

Брестовица тръпне в очакване пробните сондажи да открият място, откъдето селото може да се зареди с чиста питейна вода без манган. На място към този момент дойде специфична техника и стартира търсенето на благонадежден водоизточник.



Както „ Марица “ към този момент писа повече от година селото се бори за водоснабдяване с чиста питейна вода, откакто пробите от чешмите на хората няколко пъти към този момент регистрира манган над нормите. Селото излиза не един път на митинг с искане за чиста питейна вода и понижаване на цената на водата, защото тя не става за пиянство. Местните демонстрираха мътилката, която тече от чешмите им и са принудени да купуват вода за пиянство от магазина.

Според изследване причина за мангана е водното огледало на минивеца в Кадиево. Опит да се позволи казуса с водата бе изработен, като се построиха дублиращи сондажни кладенци и сложи филтър, само че и това не даде резултата.

След среща с министъра на Министерство на регионалното развитие Виолета Комитова стана ясно, че не престават дейностите по изследване и намиране на нов водоизточник за обезпечаване на чиста питейна вода за пловдивското село Брестовица. Ако не бъде открит подобен с задоволително количество и качество вода, ще се пристъпи към създаване на пречиствателно оборудване.

Това бяха двата разновидността за решение на казуса, които министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и нейният екип разискаха с Инициативния комитет „ Живот за Брестовица “, представители на община Родопи, Областна администрация – Пловдив, шефа на „ ВиК “ ЕООД – Пловдив и изпълнителния шеф на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД Илиян Илиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР