Брентфорд завърши 2022-а година по най-добрия начин с победа в

...
Брентфорд завърши 2022-а година по най-добрия начин с победа в
Коментари Харесай

Айвън Тони и Брентфорд продължиха кризата в Уест Хем

Брентфорд приключи 2022-а година по най-хубавия метод с победа в лондонското дерби против Уест Хем Юнайтед с 2:0 като посетител в дуел от 18-ия кръг на британската Висша лига. И двете попадения паднаха през първата част, когато Айвън Тони откри в 18-ата, а в 43-ата минута асистира за гола на Джош Дасилва.

Домакините започнаха дуела по-добре и първи можеха да открият резултата още в петата минута, само че удар на Деклан Райс се отби от гредата.

Гостите обаче чакаха своя късмет и в 18-ата минута нанесоха своя удар. След дълъг тъч топката бе отклонена към Кристиан Ньоргор, неговият удар бе избавен от вратаря, само че при добавката звездата на „ пчеличките “ Айвън Тони от близко вкара за 0:1.

В 43-тата минута Брентфорд удвои преднината си. Тони пусна превъзходен извеждащ пас за Джош Дасилва, който невъзмутимо осъществя за 0:2.

В началото на второто полувреме домакините получиха дузпа за нарушаване на Бен Мий против Джаред Боуен, само че след разглеждане със системата ВАР стана ясно, че фаулът е отвън наказателното поле и наказателният удар бе анулиран.

До края и двата отбора пропуснаха някои шансове за гол, а успеха отиде на сметката на Брентфорд. Лошата вест за гостите бе, че Тони напусна терена на носилка след противен конфликт в добавеното време на мача и не е ясно какво е положението му.

С този триумф възпитаниците на Томас Франк събраха 23 точки и се намират на 9-ото място в класирането. Уест Хем, който записаха пета поредна загуба в шампионата, остава на 17-ото място с 14 точки, с една повече от рисковата зона. В идващия кръг „ пчеличките “ одобряват Ливърпул, до момента в който „ чуковете “ гостуват на Лийдс Юнайтед.

We end the year with a
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР