Брекзит струва на икономиката на Обединеното кралство 100 милиарда паунда

...
Брекзит струва на икономиката на Обединеното кралство 100 милиарда паунда
Коментари Харесай

Брекзит струва на Обединеното кралство £100 милиарда годишно

Брекзит коства на стопанската система на Обединеното кралство 100 милиарда паунда годишно. Негативните резултати се отразяват на всички браншове, като се стартира с бизнес вложения и се стигне до способността на фирмите да наемат нови чиновници.

Това излиза наяве от разбор на Bloomberg Economics три години откакто Англия напусна Европейския. В него се споделя, че вредите, нанесени от метода, по който разделянето беше осъществено от държавното управление, въобще не са незначителни.

Икономиката се е свила 4%, а бизнес вложенията изостават доста и дефицитът на служащи в Европейски Съюз се усилва, считат икономистите Ана Андраде и Дан Хансън.

" Доказателствата сочат, че Обединеното кралство си е предизвикало икономическо самонараняване, когато гласоподава да напусне Европейски Съюз през 2016 година Изводът е, че напускането на единния пазар може да е повлияло на английската стопанска система по-бързо, в сравнение с чакахме ", пишат икономистите.

Това е в цялостна диаметралност на изказванието на премиера Риши Сунак, че Брекзит е " голяма опция " за Обединеното кралство, която стартира да се осъществя. Прекъсването на връзките с Европейски Съюз разрешава на Англия да сътвори свободни пристанища, с цел да подтиква търговията и да реформира разпоредбите за финансови услуги в интерес на банките в Лондонското сити.
 Нови данни на Острова: британците към този момент считат Брекзит за неточност
Нови данни на Острова: британците към този момент считат Брекзит за неточност

Мнозинството британци към този момент счита, че Брекзит е бил неточност, а всеки пети от гласувалите за напускането на Европейски Съюз признава, че е сбъркал

В изследването на Bloomberg се споделя, че да се пресметна какъв брой продукция е изгубена поради Брекзит не е нито елементарно и поради това, че напускането на Европейски Съюз съответства със разстройствата, породени от пандемията от COVID-19.

Въпреки това е видно, че икономическото показване на Обединеното кралство не се показва по същия метод като останалата част от Г-7 след гласуването през 2016 година за овакантяване на Европейски Съюз.

Спадът се изяснява частично с бизнес вложенията, защото компаниите отложиха решенията за разноски, поради неустановеност какво би означавал животът отвън Европейски Съюз. Обединеното кралство би трябвало навакса, с цел да понижи разликата с другите страни от групата. С към 9% от Брутният вътрешен продукт, бизнес вложенията изостават от междинното равнище от 13% в Г-7.

Икономиката на Обединеното кралство продължава да страда от дефицит на чиновници и Брекзит има своята роля в това.

По калкулации на икономистите Хансън и Андраде има 370 000 по-малко служащи от Европейски Съюз, работещи в Обединеното кралство, в сравнение с в случай че Англия бе остала в единния пазар. " Недостигът на работна ръка усилва инфлационния напън в кратковременен проект и лимитира евентуалния напредък по-нататък ", пишат икономистите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР