Бреговата охрана на Гърция ще получи 105 милиона евро за

...
Бреговата охрана на Гърция ще получи 105 милиона евро за
Коментари Харесай

Гърция подсилва морските си граници, закупува 50 нови кораба

Бреговата защита на Гърция ще получи 105 милиона евро за придобиването на 50 нови плавателни съда за отбрана на морските граници, съобщи АНА-МПА.

Финансирането ще бъде предоставено от гръцкото министерство на миграцията и убежището посредством фондовете на Европейския съюз за миграция и вътрешни работи за интервала 2021-2027 година

Целта на финансирането е да бъде укрепен оперативният потенциал на бреговата защита на Гърция и да се укрепи контрола на противозаконните миграционни потоци за по-добра отбрана на човешкия живот и поддръжка на битката с престъпността по морските граници, заяви гръцкото министерство на миграцията и убежището, представено от АНА-МПА.

50-те кораба ще бъдат с разнообразни функционалности и съоръжение, като два от тях ще са с дължина над 30 метра, а останалите – сред 13 и 18 метра. Те ще служат за патрул, високоскоростно напредване, специфични интервенции, претършуване, гонене, както и за здравно обслужване на транспортирани ранени лица, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР