Breakthrough Energy Catalyst (BEC), частно-публичният фонд, подкрепен от милиардера Бил

...
Breakthrough Energy Catalyst (BEC), частно-публичният фонд, подкрепен от милиардера Бил
Коментари Харесай

Климатичен фонд на Бил Гейтс планира да инвестира 15 млрд. долара в чисти технологии



Breakthrough Energy Catalyst (BEC), частно-публичният фонд, подсилен от милиардера Бил Гейтс, възнамерява да влага до 15 милиарда $ в планове за чисти технологии в Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз.

Фондът BEC, който се намира в границите на по-широката Breakthrough Energy Group, учредена от Гейтс през 2015 година, до момента е събрал над 1,5 милиарда $ от компании и благотворителни организации. Но Джона Голдман, ръководещ шеф на BEC, сподели пред " Файненшъл таймс ", че фондът в последна сметка възнамерява да влага 10 пъти повече от тази сума, или 15 милиарда $.

За да даде 15 милиарда $, Голдман сподели пред финансовото издание, че фондът възнамерява да употребява новаторски финансови структури и съглашения за партньорство. " Ние финансираме от последна инстанция, тъй че ние ще бъдем най-рисковият капитал там. Ние в действителност се опитваме да демонстрираме кой от софтуерните пътища ще бъде най-ефективен ", уточни Голдман.

На своя уеб страница Breakthrough Energy разказва BEC като " стратегия за демонстриране по какъв начин можем да финансираме, произвеждаме и купуваме новите решения, които ще поддържат стопанска система с ниски въглеродни излъчвания ".

BEC в началото ще се концентрира върху зелен водород, дълготрайно предпазване на сила и стабилно авиационно гориво. Фондът, който възнамерява да влага в огромни планове, които другояче не биха били финансово жизнеспособни, ще прави дарения, вложения в дялов капитал на подпазара и съглашения за изкупуване на артикули, показва " Файненшъл таймс ".

BEC разгласи през предишния септември, че е осигурила вложения от Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America и ArcelorMittal. Фондът също по този начин получи поддръжка от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати и от Европейската комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР