Бразилският президент Жаир Болсонаро ще пропусне срещата на лидерите от

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро ще пропусне срещата на лидерите от
Коментари Харесай

Болсонаро ще пропусне форум за Амазония заради операция

Бразилският президент Жаир Болсонаро ще пропусне срещата на водачите от страните на Амазония поради планувана интервенция. Форумът е плануван за петък в Колумбия. Болсоноро съобщи изрично, че без значение от здравословното си положение ще приказва на срещата на върха в Организация на обединените нации в края на месеца.

30 901 огнища са лумнали в Амазония през август. Голяма част от тях към този момент са овладени, рецензиите към бразилския президент, обаче, не понижават.

За тази седмица той има планувана интервенция на херния. Говорителят на Болсонаро съобщи, че президентът се усеща добре, хернията била открита при обикновен обзор и е резултат от интервенциите, които бяха направени на Болсонаро откакто беше атакуван с нож.

Жаир Болсонаро, президент на Бразилия: Ще отида в Организация на обединените нации, даже в инвалидна количка или пък на носилка, само че ще отида, с цел да приказвам за Амазония. Няма да приема лепта от никоя страна под претекст, че избавя Амазония.
От началото на годината в Амазония са избухнали над 80 000 пожара - 77 % повече в съпоставяне със същия интервал през 2018-та. Местните хора не престават да се оправят с следствията от огнената буря.

Природозащитници упрекват Болсонародо за взрива на пожарите, тъй като съгласно тях президентът е насърчил фермерите да прочистят големи зони от тропическите гори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР