Бразилските съдебни власти разпоредиха арест на висши държавни служители, след

...
Бразилските съдебни власти разпоредиха арест на висши държавни служители, след
Коментари Харесай

Бунтове в Бразилия: Арести за висши служители след щурм на столицата

Бразилските правосъдни управляващи разпоредиха арест на висши държавни чиновници, откакто бунтовници щурмуваха основни държавни здания в Бразилия.

Един от чиновниците, някогашният пълководец на военната полиция, е бил задържан, оповестяват локалните медии.

Сред длъжностните лица са и някогашният шеф на службата за социална сигурност на Бразилия Андерсон Торес и други лица, " виновни за дейности и бездействия ", довели до размириците , оповестиха от основната прокуратура.

Торес отхвърля да е взел участие в размириците.

Командирът на полицията полковник Фабио Аугусто беше освободен от служба, откакто последователи на някогашния президент Жаир Болсонаро щурмуваха Конгреса, президентския замък и Върховния съд.

Бунтовете се случиха седмица откакто президентът Луис Инасио Лула да Силва, необятно прочут като Лула, постави клетва.

По време на трагичните подиуми хиляди протестиращи, някои от които облечени в жълти футболни фланелки на Бразилия и развяващи флагове, прегазиха полицията и разграбиха сърцето на бразилската страна .

По-рано във вторник федералният интервент по въпросите на публичната сигурност упрекна Торес в " структурирана саботажна интервенция ".

Рикардо Капели, който беше назначен да управлява сигурността в Бразилия, съобщи, че е имало " липса на командване " от страна на господин Торес преди щурма на държавните здания.
 Повече от 1500 арестувани за протеста в Бразилия
Повече от 1500 арестувани за протеста в Бразилия

Губернаторът на федералния окръг Ибанейс Роша да бъде отхвърлен от служба

Встъпването в служба на Лула на 1 януари беше " извънредно сполучлива интервенция по сигурността ", сподели Капели пред CNN.

Това, което се е трансформирало преди неделя, е, че на 2 януари " Андерсон Торес пое поста на министър на сигурността, уволни цялото командване и пътува ", сподели той.

" Ако това не е бойкот, не знам какво е ", добави Капели.

Г-н Торес съобщи, че надълбоко съжалява за " неуместните хипотези " , че е играл някаква роля в размириците.

Той съобщи, че сцените, случили се по време на фамилната му отмора, са почтени за жалост, и съобщи, че това е " най-горчивият ден " в персоналния и професионалния му живот.

Лула упрекна силите за сигурност, че са " пренебрегнали " отговорностите си, като не са спрели " терористичните актове " в Бразилия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР