Бразилската полиция съобщи днес, че е задържан трети заподозрян за

...
Бразилската полиция съобщи днес, че е задържан трети заподозрян за
Коментари Харесай

Разкриха мистериозното изчезване на журналист и експерт в Амазонка

Бразилската полиция заяви през днешния ден, че е арестуван трети обвинен за гибелта на английския публицист Дом Филипс и специалиста по коренните нации от поречието на Амазонка Бруно Перейра.

Двамата изчезнаха на 5 юни, а тези дни бяха открити тленните им остатъци. Аутопсията откри, че те са били убити - Перейра в главата и корема, а Филипс - в гърдите. Използвано е било огнестрелно оръжие с ловни муниции.

Третият обвинен за гибелта им - Жеферсон да Силва Лима, самичък се е предал на полицията. Другите двама задържани по случая, единият от които се призна за отговорен, че ги е прострелял, и брат му, са в пандиза.

Имаше догатки, че Перейра и Филипс са били убити, защото са попаднали на информация, обвързвана с контрабанден улов на риба и наркоканали, осведоми Дарик. Полицията сподели, че убийците са работили сами. Но съдружие на туземните поданици оспорва това, като показва, че не един път е предупреждавало управляващите за незаконните организации, настоящи в долината Жавари, където изчезнаха журналистът и неговият компаньон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР