Бразилската футболна легенда Пеле почина на 82-годишна възраст.Трикратният световен шампион

...
Бразилската футболна легенда Пеле почина на 82-годишна възраст.Трикратният световен шампион
Коментари Харесай

„Преди Пеле футболът е бил просто спорт“ и още от Фейсбук

Бразилската футболна легенда Пеле умря на 82-годишна възраст.

Трикратният международен първенец бе повече от месец в болница " Албърт Айнщайн " в Сао Пауло, откакто положението му внезапно се утежни при лекуването му на рак на дебелото черво.

В последните дни той си взе довиждане с членовете на фамилията си, които бяха непроменяемо до него в болничното заведение.

Широко считан за един от най-великите играчи във футбола, Пеле прекара съвсем две десетилетия, очаровайки почитатели и съперници като най-резултатния голмайстор с бразилския клуб Сантос и националния тим на Бразилия.

Снимка: Getty Images

Кончината му провокира вълна от тъга и жалейки измежду почитателите му и по-младото потомство футболисти, за които Пеле е бил кумир.

" Няма нещо във футбола, което към този момент да не е изпълнено от Пелѐ.

Благодаря ти за вдъхновението.

Поздравѝ Диего.

Сбогом, кралю! ", написа Емил Джасим.

Журналистът Ники Кънчев показа фотография на краля на футбола в своя профил и написа:

" Сбогом и на Краля!

" ПЕЛЕ. Дума, която съвсем всяко момче по света научава, преди да навърши 7. Магия е какъв брой просто, налично и хлапашки звучи. И какъв брой недостижимо и извънземно в това време. Като дребен аз даже не знаех по какъв начин наподобява Пеле, висок ли е, невисок ли е, бял ли е, или негър, само че щом вкарах гол на селската поляна, си представях, че съм него. Защото това вършат легендите. Те надскачат тленното и стават образец, блян, към който да се стремиш ", написа редакторът и ефирен водещ Георги Блажев.



Бразилският нападател Неймар също уважи легендата:

" Преди Пеле " 10 " беше просто число. Прочетох това изречение някъде, в някакъв миг от живота си. Но това красиво изречение е ненапълно. Бих споделил, че преди Пеле футболът е бил просто спорт. Пеле промени всичко. Той трансформира футбола в изкуство ".

Снимка: Instagram

Българската футболна легенда Христо Стоичков не остана безучастен към огромната загуба. Ето какво написа той:

" Ти постоянно ще си вдъхновението на генерации!

Кристиано Роналдо бе измежду първите, които отдадоха респект към Краля на футбола Пеле.

“Изказвам най-дълбоки съболезнования на цялаБразилияи по-специално на фамилията на господин Едсон Арантес до Насименто. Простото " довиждане " с безконечния кралПеленикога няма да е задоволително, с цел да изрази болката, която обгръща целияфутболен свят в този миг. Вдъхновение за милиони хора, за него ще се приказва през вчерашния ден, през днешния ден, вечно. Привързаността, която постоянно показваше към мен, беше заимствана във всички моменти, които споделяхме, даже и от разстояние.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР