Бразилия в петък станa втората държава в света, която преминaва

...
Бразилия в петък станa втората държава в света, която преминaва
Коментари Харесай

Пандемия! Бразилия регистрира 600 000 COVID жертви

Бразилия в петък станa втората страна в света, която преминaва 600 000 смъртни случая от COVID-19, съобщи " Ройтерс ". Това е следващ удар за държавното управление, което към този момент беше остро подложено на критика от здравните специалисти за неприятно ръководство на пандемията в страната. По брой инфектирани Бразилия още веднъж е на челните места.

Страната форсира имунизациите след бавния старт на акцията и има признаци, че броят на новозаразените стартира да понижава. Повече от 70% от бразилците са получили първа доза.

Смъртните случаи са намалели с 80% от пика им от над 3000 дневно през април.

Министерството на здравеопазването записва 451 нови смъртни случая от COVID-19 към четвъртък, като общият им брой доближи 599 810 от началото на пандемията.

Бразилското държавно управление е срещу здравните паспорти, само че поддържа имунизацията против Covid-19. Това съобщи бразилският президент Жаир Болсонару през септември пред Общото заседание на Организация на обединените нации.

Болсонару съобщи, че ще бъде последният бразилец, който ще се имунизира, само че настоя пред делегатите, че програмата за имунизация в страната му напредва бързо. Той заяви, че държавното управление му към този момент е сложило повече от 260 милиона дози ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР