Бразилия се върна към нормалността, заяви новоизбраният президент Луиз Инасио

...
Бразилия се върна към нормалността, заяви новоизбраният президент Луиз Инасио
Коментари Харесай

Лула да Силва: Бразилия се върна към нормалността

Бразилия се върна към нормалността, съобщи новоизбраният президент Луиз Инасио Лула да Силва при визитата си в португалската столица Лисабон, съобщи Ройтерс.

Лула се срещна нощес с президента на Португалия Марселу Ребелу де Соуза и премиера Антониу Коща. На конференция с Коща той сподели, че преди Бразилия е била " щастлива и изпълнена с вяра " страна, само че е станала " тъжна ", защото актуалният президент Жаир Болсонаро не е желал да беседва с никого.

" Никой не искаше да посещава Бразилия, тъй като неговото (на Болсонаро) държание беше изцяло антибразилско и антидемократично. Искам да ви кажа обаче, че Бразилия се върна към нормалността ", увери той и добави: " След изборите Бразилия още веднъж става една щастлива страна ".

Пред публицисти Лула сподели, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации има потребност от промени.

" Съветът за сигурност би трябвало де се промени, в него би трябвало да има повече хора, които да съставляват всички континенти. Освен това би трябвало да се постави завършек на схващането, че дадена страна може да има право на несъгласие ", съобщи той.

След идването си в Лисабон от Египет, където беше за интернационалната климатична конференция КОП27, определеният президент обядва в локален ресторант и беше приветстват от огромен брой поддръжници. Бразилците са най-голямата емигрантска общественост в Португалия, а в столицата са съсредоточени най-вече бразилски гласоподаватели отвън Бразилия.

Докато Лула беше на среща Ребелу де Соуза в формалната президентска резиденция, край нея се събраха поддръжници, облечени в алено - цвета на Партията на трудещите се на Лула.

Победата на Лула е " гигантска победа против фашизма ", съобщи 37-годишният Андре Едуардо.

Край резиденцията имаше и поддръжници на Болсонаро, които скандираха и назоваха Лула апаш. Лула не беше определен от хората, той открадна изборите, съобщи привърженичка на Болсонаро.

Срещата на високо ниво в Египет беше първото пътешестване в чужбина на Лула, откогато завоюва изборите, само че Португалия е първата страна, която той посещава след изборната си победа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР