Бразилия представи днес на срещата на върха за климата COP28

...
Бразилия представи днес на срещата на върха за климата COP28
Коментари Харесай

Бразилия предлага създаване на световен фонд за опазване на горите

Бразилия показа през днешния ден на срещата на върха за климата COP28 предложение за основаване на световен фонд за финансиране на опазването на горите. Страната се надява във фонда да бъдат импортирани 250 милиарда от държавни капиталови фондове и други вложители, в това число от петролната промишленост, съобщи Ройтерс.

Предложението, показано на полемика по време на срещата в Дубай, планува финансиране на 80 страни, които имат тропически гори, с цел да се подкрепи поддържането на техните насаждения, като годишните заплащания ще се основават на непокътнатите или възобновените от тях горски хектари.

Бразилското държавно управление споделя, че предлагането за фонда има за цел да запълни съществуващата сега празнота в механизмите за финансиране, които се концентрират най-вече върху заплащания за въглеродни излъчвания или екологични услуги.

" Съществува незабавна нужда от огромни финансови запаси за запазване на тропическите гори, тяхното биоразнообразие и хората, които живеят в тези гори, пазят ги и зависят от тях ", се споделя в документите към предлагането.

Планът, показан от бразилския министър на околната среда Марина Силва и от министъра на финансите Фернандо Адад, приканва за основаването на новаторски световен инструмент за заплащане на напъните за поддържането и възобновяване на тропическите гори.

" Страните с тропически гори са тези, които ще да допринесат за подобряването на това предложение, тъй че то в действителност да стане публична самодейност ", съобщи бразилският договарящ по въпросите на климата Андре Кореа до Лаго пред Ройтерс.

Сред критериите за страните, които ще вземат участие във фонда, са тези, че годишните темпове на обезлесяване би трябвало да останат под избран %, който към момента не е дефиниран.

Държави, които се обезлесяват, ще бъдат наказвани с понижаване на финансирането.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР