Бразилия не се нуждае от разрешение от други държави, за

...
Бразилия не се нуждае от разрешение от други държави, за
Коментари Харесай

Бразилия преди посещението на Болсонаро в Москва напомни на САЩ за своя суверенитет

Бразилия не се нуждае от позволение от други страни, с цел да организира лична външна политика, обявиха от външното министерство на страната, разяснявайки рекомендациите на Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на визитата на бразилския президент Жаир Болсонаро в Москва.

В навечерието на визитата, планувано за февруари, Би Би Си изпрати питане до Държавния департамент за отношението си към идното пътешестване на Болсонаро в Москва. Държавният департамент отговори, че е " научил за визитата от отворени източници ", Бразилия не е уведомила Вашингтон за това по дипломатически канали. Американските управляващи считат, че „ Бразилия носи отговорност да пази демократичните правила и ред, учредени на правила и би трябвало да предава това обръщение на Русия при всяка опция “.

Източник на BBC от бразилското външно министерство отговори, че страната му пази своите ползи суверенно, „ без да желае позволение от която и да е страна “. Подчертава се, че исторически Бразилия „ ще влезе в разговор с всички страни, което не значи, че е съгласна с дейностите на събеседниците “, оповестява ТАСС.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР