Бразилия е отстъпила под натиска на САЩ, отказвайки на два

...
Бразилия е отстъпила под натиска на САЩ, отказвайки на два
Коментари Харесай

След натиск на САЩ: Бразилия отложи акостирането на ирански военни кораби в Рио де Жанейро


Бразилия е отстъпила под натиска на Съединени американски щати, отказвайки на два ирански военни кораба да дебаркират в пристанището на Рио де Жанейро, съобщи Ройтерс, като се базира на добре осведомени американски публични представители.

Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва се готви да посети Вашингтон, с цел да се срещне по-късно през днешния ден с президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Решението на Бразилия е жест към доближаване на връзките с администрацията на Байдън, откакто американско-бразилските връзки се утежниха по времето на предшественика на Лула да Силва, някогашния крайнодесен президент Жаир Болсонаро. Тази стъпка е направена макар отдавнашното опълчване от Лула да Силва на глобите, наложени от Съединени американски щати против Иран, защото бразилският президент се застъпва за неутрална външна политика.

Иранските кораби в този момент са оторизирани да дебаркират в пристанището на Рио де Жанейро сред 26 февруари и 3 март тази година, заяви министерството на външните работи на Бразилия.

Според директно осведомен със обстановката американски формален представител изгледите да има дебаркирали ирански военни кораби в Рио де Жанейро преди срещата на Лула да Силва с Байдън би било нещо неприятно, което са желали да избегнат. Имало е многочислени неофициални диалози на доста разнообразни равнища, сподели американският представител и добави, че е добра вест датите да не съответстват.

Бразилски военни източници потвърдиха, че държавното управление на Бразилия посредством министерството на външните работи е определило по-късни дати, като е забранило на иранските военни кораби да дебаркират в този момент в Рио де Жанейро.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР