Брайтън спечели с категоричното 3:0 в гостуването си на Уулвърхамптън,

...
Брайтън спечели с категоричното 3:0 в гостуването си на Уулвърхамптън,
Коментари Харесай

Брайтън унижи Уулвс на собствения му стадион

Брайтън завоюва с безапелационното 3:0 в гостуването си на Уулвърхамптън, за които това бе трето следващо проваляне без маркиран гол. Попаденията за футболистите на Греъм Потър бяха дело на Алексис Мак Алистър (42’), Леандро Тросар (70’) и Ив Бисума (86’). Гостите започнаха доста по-активно и контролираше дуела съвсем през цялото игрово време, а възпитаниците на Бруно Лаже като че ли не демонстрираха безусловно никакво предпочитание за игра.

Брайтън получи дузпа в 31-ата минута, когато центриране отдясно бе посрещнато по доста малоумен метод от Ромен Саис с ръка. Зад топката застана Алексис Мак Алистър, само че стреля в гредата и паритета се резервира. Жозе Са резервира равенството и няколко минути по-късно, когато страховит удар на Леандро Тросар влезе в наказателното поле, само че португалецът се отличи с качествена интервенция.

“Чайките ” получиха втора опция да изпълнят 11-метров углавен удар пет минути преди края на първото полувреме, а този пък Мак Алистър не сгреши и откри резултата за 1:0. Играчите на Греъм Потър продължиха да са доста по-активния отбор и през второто полувреме и това даде своя резултат в 70-ата минута, когато Леандро Тросар получи по отличен метод в наказателното поле, където той изненадващо се оказа против Жоао Моутиньо, завъртя се добре и прати топката в мрежата зад Жозе Са за повторно.

Пет минути преди края на постоянното време играчите на Брайтън доближиха до трето попадение. Марк Кукурея се оправи на левия фланг с Джони Кастро, след което напредна, центрирането му бе отбито, само че единствено с цел да се окаже топката в краката на Ив Бисума, който с прекрасен удар преодоля Жозе Са.

Домакините стигнаха до най-чистото си състояние в дуела едвам в последната минута на мача, когато Педро Нето нацели гредата, само че това не промени усещането, че гостите надвиха изрично над домакините в тази среща.

С тази победа Брайтън към този момент има 44 точки и заема 9-ото място в класирането, а Уулвърхамптън е 8-и с 49 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР