Брайън Мей, китаристът на британската рок група Queen, е посветен

...
Брайън Мей, китаристът на британската рок група Queen, е посветен
Коментари Харесай

Китаристът на Queen Брайън Мей е удостоен с рицарско звание

Брайън Мей, китаристът на английската рок група Queen, е отдаден в рицарско звание във Англия, излиза наяве от новогодишния лист на носителите на държавни почести - първият от възкачването на крал Чарлз III на престола.

Списъкът, оповестен на уеб страницата на английското държавно управление, включва повече от 1000 души. Между тях са посланикът на Обединеното кралство в Киев Мелинда Симънс и ръководителят на английската дипломатическа задача в Москва Дебора Бронърт, предава БГНЕС.

Различни награди получиха също артистът Стивън Греъм, актрисата Вирджиния Маккена, няколко играчи от женския народен тим по футбол на Англия, който завоюва Европейското състезание през 2022 година, и техният треньор Сарина Уигман, както и художникът Грейсън Пери.

Британският рок музикант Брайън Харолд Мей, роден в Лондон на 19 юли 1947 година, стартира да свири на китара на седемгодишна възраст. Като член на Queen, една от най-успешните групи в историята на рока, Мей е прочут с редица шлагери. След гибелта на Фреди Меркюри той прави солова кариера и записва седем албума. Брайън Мей е почетен с Ордена на Британската империя, квалифициран астрофизик, лекар по философия и създател на организацията Save Me Animal Welfare Trust. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР