Браво на тях! Двама български банкери вземат над 1 млн.

...
Браво на тях! Двама български банкери вземат над 1 млн.
Коментари Харесай

Двама български банкери прибират над 1 милиона евро годишно

Браво на тях! Двама български банкери вземат над 1 млн. евро годишно заплащане. Това излиза наяве от отчет за най-добре платените в Европейски Съюз банкови мениджъри, направен от Европейския банков орган.

Информация се събира за хората, чийто годишни хонорари надвишават 1 млн. евро. За България са посочени двама души, без да се прецизират имената им. От отчета излиза наяве, че имат годишна заплата от над 745 000 евро, а бонусите им надвишават 1,6 млн. евро.

На върха на класацията е банкер от Великоблритания, който е получил 64 млн. евро за година. След това са двама негови сътрудници от Германия и Ирландия, които са взели над 16 млн. евро всеки. В Гърция има един с над 1 милион и различен, който е получил повече от 2 млн. В Румъния трима шефове на банки са взели над 1 млн. евро.

Общо 4963 банкери в Европейски Съюз са получили над 1 млн. евро през 2019 година, демонстрират данните от отчета. 3519 от тях се намират във Англия, която е включена, защото през 2019 година към момента е част от Европейски Съюз. Извън Обединеното кралство най-вече банкери с заплащане над 1 млн. евро има в Германия (492), Франция (270) и Италия (241).

От Европейския банков орган показват, че това са дължи на преместването на действия в Европейския съюз поради Brexit и на положителните финансови резултати през 2019 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР