Братя Пулеви – Кубрат и Тервел, ще са главните действащи

...
Братя Пулеви – Кубрат и Тервел, ще са главните действащи
Коментари Харесай

Кубрат и Тервел боксират за титли на грандиозната галавечер в „Арена София“

Братя Пулеви – Кубрат и Тервел, ще са основните настоящи лица по време на грандиозната боксова галавечер на следващия ден, 30 март, в зала „ Арена София “ в столицата. Двамата ще се бият в последните два мача от програмата и ще се опитат да станат първенци.


Кубрат Пулев ще излезе на кръга против нов противник, откакто първичният му мач с Махмуд Чар за регулярната международна купа в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) пропадна поради контузия на бицепса на Чар. Очаква се този дуел да се организира през септември, само че преди този момент Кобрата ще се бие с 33-годишния Игор Шевадзуцкий. Украинецът, прочут с прозвището си „ Хълк “, с баланс 11-1 (9 с нокаут) на професионалния кръг, като към този момент има два мача на българска земя – в Пловдив, в които записва две победи през 2019 и 2020. Пулев има 33 дуела, като е с баланс 30-3 (14 с нокаут). В последния си мач Кубрат надделя Анджей Вавжик с единомислещо съдийско решение в Коста Меса, Калифорния през декември предходната година. Мачът на Кобрата с Шевадзуцкий ще бъде за интернационалната купа в тежка категория на WBA. Украинецът е с близо 18 кг по-тежък от нашия боксьор – „ Хълк “ тежи 130 кг, а Кобрата закова кантара на 112.7 кг.

„ Галата ще бъде зашеметяваща, ще има доста забавни боксови борби, даже за неутралните почитатели. Отделно брат ми ще играе против доста сериозен противник. Аз също против новия конкурент, който е квалифициран, играл е преди месец. Благодарим, че одобри мача и нашата покана, тъй като трябваше да се вземат доста прочувствени решения, само че аз му благодаря. С Махмуд Чар имаме плануван мач за международната купа през септември месец. Аз му поисквам цялостно възобновяване и на всички бойци на самата церемония да съумеят, да покажат най-хубавото от себе си и естествено да създадат всичко допустимо, с цел да победят “, сподели Кубрат на конференцията преди срещата.

По-малкият от братя Пулеви – Тервел, ще се бие преди брат си против камерунеца Роли Ламбърт в дуел за вакантната интерконтинентална купа в полутежка категория на WBA. Тервел има 19 мача на кръга, а салдото му в тях е 18-1 (14 с нокаут), като единственото проваляне пристигна от Сергей Ковальов през май 2022. В последната си среща българинът се оправи с Дионардо Майнър в Коста Меса, където записа триумф с единомислещо съдийско решение. 34-годишният Ламбърт е с 15 дуела, като е спечелил 12 от тях с нокаут, при една загуба и едно тъждество. Тервел тежи 90.6 кг, до момента в който противникът му Ламбърт е с 400 кг по-лек.

„ Смятам, че е много добър конкурент. Подготвил съм се доста добре, както допускам и той, чака ме доста здрав конфликт. За моята подготовка мога да кажа, че мина чудесно, против мощни спаринг сътрудници. За съперника ми се поверявам на моя треньор. Имам голям почит към моя спаринг, не го недооценявам, знам, че е съществено затруднение “, сподели Тервел за съперника си.

Галавечерта ще стартира в 20:00 часа, а програмата предлага осем срещи.

Ето и цялостен лист с мачовете в „ Арена София “:

1. Ермин Сали (Хърватия) - Слави Хараламбов (България) - супер полусредна категория, четири рунда


2. Керем Йозмен (Турция) - Марко Дмитрович (Босна и Херцеговина) - супер лека категория, четири рунда

3. Венхарт Хазири (Косово) - Кирил Русинов (България) - супер полусредна категория, шест рунда

4. Кристиян Йованович (Сърбия) - Даниел Асенов (България) - лека категория, четири рунда

5. Анхел Адриан Баросо (Венецуела) - Петър Драганов (България) - супер полусредна категория, осем рунда

6. Дерик Осази (Великобритания) - Жоел Хулио (Колумбия) - супер междинна категория, осем рунда

7. Роли Ламбърт (Камерун) - Тервел Пулев (България) - полутежка категория, осем рунда

8. Игор Шевадзуцкий (Украйна) - Кубрат Пулев (България) - тежка категория, 10 рунда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР