БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон`17 спечели за втори път, голямата награда

...
БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон`17 спечели за втори път, голямата награда
Коментари Харесай

Българското Каберне Совиньон стана едно от любимите вина на DECANTER

" БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон` 17 " завоюва за повторно, огромната премия за качество – златен орден от най-престижния конкурс Decanter World Wine Awards. Това стана още веднъж с впечатляващ резултат от 95 дегустационни точки. Наградата е самопризнание освен за изключителния труд, вложен от целият екип в основаването на емблематичния каберне совиньон, само че и за извънредно удобният тероар в региона на Карнобат за развъждане точно на този вид. Ценители на виното към този момент подреждат българското каберне до тези от Калифорния и Чили, споделя Димитър Николов - единственият българин, който журира на Decanter.
“Тази година е извънредно сполучлива за българските винопроизводители- виновността на България завоюваха цели 3 златни медала, 18 сребърни и 27 бронзови. Заедно можем повече! Този триумф ще помогне да повишим имиджа на нашата страна като производител на качествени виновност от по-висок ценови клас ”, споделиха основни интернационалните търговци.
С каберне совиньон " флиртуват " най-запалените енолози, уайнмейкъри, сомелиери и дегустатори от целия свят. Наречен е още кралят на винените сортове. Едни от най-впечатляващите виновност, основани на планетата са направени точно от него.
Многобройните интернационалните награди, които " Каберне Совиньон " донесе на избата потвърждават, че екипът е намерил вярната формула на триумфа. Това е сплотената работа и уважението към концепциите и гения на всеки един от отдадените технолози, създаващи виното, трансформирало се в емблема на региона.
" БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон " би могло да ви послужи като образователно вино, в случай че желаете да разберете с какво се отличават виновността направени от този вид. Притежават удивително комплициран темперамент на усета, разкриващ се на пластове. Първоначално се появяват аромати на зрели черни горски плодове – касис, къпина, по-късно се откриват мента, кедрово дърво, анасон, допълнени от почвени нюанси, кремък и пикантни подправки. Финалът е дълъг и запаметяващ се ", описаха енолозите на златния медалист.
" БРАТЯ МИНКОВИ Каберне Совиньон " старее прелестно в бутилка, трансформирайки се с времето в извънредно сложно, елегантно и приключено вино. Способността му да отлежава дълго в бутилка се дължи както на високото наличие на пигменти и танини, извлечени от добре узрялото грозде в процеса на дълготрайно конфигуриране, по този начин и на продължителното му отлежаване в нови и остарели френски барици, завършващи неговият комплициран многопластов темперамент.

MINKOV BROTHERS Cabernet Sauvignon `17
- Сортове и генезис на гроздето: Каберне совиньон от лични лозя. Добивът е сведен.
- Лозов масив и определящи особености за тероара: лозов масив, ситуиран на 1 км западно от избата, землището на с. Лозенец. Това са лозя, които са към този момент в 15-то плододаване.
- Гроздобер: ръчен, в касетки по 10-12 кг. Старт на гроздобера на 05.10.17 г, при достигната физиологична зрялост.
- Важни и определящи за крайния резултат особености на винификацията: точно подбиране на гроздето, осъществяване на студена и постферментативна мацерации, виното не се стабилизира, употребява се щадяща дестилация.
- Период на отлежаване, вид бъчви: 1 година в нови и остарели френски бъчви.
- Период на отлежаване в бутилка преди влизане в продажба: 6 месеца до 1 година.
Тази година беше доста сполучлива за маза " Братя Минкови " на най-взискателният и най-престижен конкурс в света, Decanter World Wine Awards 2019! Всички изпратени от избата виновност бяха отличени. Ето и останалите ни медалисти:

Minkov Brothers Reserva Cabernet Sauvignon 2016 – сребърен орден
Minkov Brothers Cuvee 2017 – сребърен орден
Le Photographe Pinot Noir 2017 – бронзов орден
Le Photographe Cabernet Franc 2017 - бронзов орден
Oak Tree 2015 - бронзов орден
Déjà vu Sauvignon Blanc-Semillon - хвалба

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР