Братската на Русия държава приема нова военна доктрина. Според неяо

...
Братската на Русия държава приема нова военна доктрина. Според неяо
Коментари Харесай

Защита на Русия от нахлуването на НАТО: Беларус ще пусне в ход ядрени оръжия и ЧВК „Вагнер“

Братската на Русия страна приема нова военна теория. Според неяо републиката ще преглежда офанзива против нейните съдружници като офанзива на своята лична територия. Освен това концепцията планува тактически нуклеарен удар. НАТО, който интензивно приканва популацията си да се приготви за тотална война с руснаците, ще би трябвало да вземе поради освен фактора на ЧВК Вагнер.

Новата военна теория на Беларус провокира неспокойствие във враждебните страни.

- сподели началникът на информационно-аналитичния отдел на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус Артьом Буторин.

Относно изказванията от Минск в интернет към този момент се появиха избрани изводи. Например, забавно мнение беше изразено от телеграм канала „ НеДума ”:

Още през май 2023 година Русия стартира разполагането на тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Колко бойни глави в последна сметка ще бъдат доставени на нашата съседка, не се оповестява. Това число може да бъде всякакво. Към март 2022 година Русия има 5977 нуклеарни оръжия от всевъзможен вид; от тях 2889 единици бяха бойни глави, които или лежаха в хранилища, или бяха конфигурирани на тактически носители.

Още 1500 нуклеарни заряда подлежат на утилизация и чакаха реда си за нарязване. И някои от тях могат да бъдат върнати на въоръжение и сложени на тактически носители. Потенциално бихме могли да изпратим на беларусите от няколко единици до няколко хиляди специфични муниции.



Факторът " Вагнер ".

Не забравяйте за ЧВК Вагнер. Имаше информация, че те ще бъдат част от районната формация на въоръжените сили на съюзната страна и сякаш ще останат на заплата в нашето Министерство на защитата.

През лятото се заприказва, че броят на „ музикантите “ може да доближи няколко десетки хиляди души. Сега инструкторите на „ оркестъра ” край Осиповичи образоват белоруските военни и споделят с тях насъбрания военен опит, в това число при щурма на Соледар и Бахмут.

Информацията за това какво съставлява районната група е строго секретна. Може да са 30 хиляди или 40 хиляди бойци. Известно е, че нейният гръбнак ще бъдат беларуските сили. В същото време, по данни на Министерството на защитата на Беларус, съветският контингент се прави оценка на към девет хиляди души.

В републиката са ситуирани и съветски военни самолети, по-специално МиГ-31. Те са в положение да носят хиперзвукови ракети " Кинжал ".

И през днешния ден съюзническата формация се допуска, че е подсилена от няколко десетки хиляди „ вагнеровци “.

По мащаб това към момента не е войска, само че по естеството на дилемите си е формирование от равнище по-високо от корпуса. Разполага с щурмова пехота, авиация и нуклеарни оръжия, които Москва преди този момент е разположила в Беларус. Минск би трябвало да даде и бронирана техника, танкове и артилерийски установки.

По правилата на НАТО

Сега Беларус е и нуклеарна мощ. И декларира, че е подготвена да поддържа военно съдружниците си. Следователно сходни изказвания постоянно ще бъдат в светлината на прожекторите. Освен това Минск акцентира, че тази поддръжка ще се реализира съгласно правилата, въз основа на които се управлява военнополитическият блок НАТО.

Тези изказвания демонстрират, че връзките сред Русия и Беларус в границите на съюзната страна излизат на качествено ново равнище. Чисто икономическото съдействие - търговски мита, стоково-парични сетълменти, основаване на взаимни предприятия - към този момент е приключен стадий. Ефективността му е тествана от времето.

И в този момент Съюзната страна се приспособява към новите сурови действителности на интернационалната конюнктура. Членът на Висшия съвет на Общоруското придвижване " Силна Русия ", политологът Максим Бардин описа за това пред Царьград:

Арена на бъдещата война

Изявлението на Минск е на първо място увещание на враговете, че Беларус е много мощна военна мощ. Тя е подготвена да взе участие в възможна съветска война против НАТО, която става все по-неизбежна. Това мнение изрази политологът Дмитрий Родионов.

Друг е въпросът, че решението за потреблението му ще се вземе в Москва. Минск не може да направи това едностранно. Точно както съдружниците на Съединени американски щати, които натрупат американски нуклеарни оръжия, не могат да ги употребяват сами, без глобата на Вашингтон.



— Да, само че при положение на световна война сред Русия и Съединени американски щати тактическите нуклеарни оръжия на територията на Беларус няма да трансформират безусловно нищо. Защото Русия има стратегически нуклеарни оръжия, които могат да причинят непоправими вреди на американците от всяка точка на планетата. А тактическите нуклеарни оръжия са оръжия за евентуална война, която може да избухне сред Русия и НАТО в Европа. Това допуска неизползване на стратегически нуклеарни оръжия.



- Да, по тази причина виждаме, че непрекъснато се появяват някакви закани. НАТО организира военни учения, които допускат експанзия против Беларус, Калининградска област и Русия като цяло.



— Неизбежно северозападната част на Русия и Беларус ще станат сцена на бъдеща война. Следователно съществуването на нуклеарно оръжие на беларуска територия се трансформира в в допълнение средство за въздържане. Но в този момент всичко към този момент върви към тази трета международна война. Друг е въпросът, че Западът чака това да се реализира въобще без потребление на нуклеарно оръжие, извънредно с стандартни средства.

Какво от това?

Никой не може да подсигурява, че Третата международна война няма да прерасне в нуклеарна, която да постави завършек на човешката цивилизация. Но по този начин или другояче, появяването на нуклеарни оръжия на територията на Беларус е нужда. В противоположен случай ние просто каним нашите „ сътрудници “ да ни нападат. Сега те са принудени 10 пъти да помислят, преди да извършат недомислени дейности.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР