Браншът ще продължи да се подпомага и мерките за преодоляване

...
Браншът ще продължи да се подпомага и мерките за преодоляване
Коментари Харесай

Марияна Николова пред БХРА: Браншът ще продължи да се подпомага, приоритет е летният сезон

Браншът ще продължи да се подкрепя и ограниченията за превъзмогване на последствията от COVID-19 ще се запазят. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред част от Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Вицепремиерът акцентира, че водещ приоритет в този момент е подготовката и реализирането на летен сезон 2021, както и отбраната на печата за сигурност, който страната получи като сигурна туристическа дестинация. По думите й би трябвало с общи старания да се работи за рестарт в бранша и продължава политиката по разкриване на представителства в непознати страни, които са предпочитани пазари за България.

Тема на полемиката бяха и опциите за приемане на кредитиране за компаниите в сектора. Бизнесът упорства за еластичност и пролонгация на отговорностите по заеми. Министър Николова уточни, че се води деен разговор с способените институции, като това е един от методите да не се позволяват банкрути в бранша и да се реализира мечтаният рестарт на работата в бранша.

По информация на асоциацията сега хотелският бизнес по морето е доста затънал и стартът на летния сезон ще е доста сложен. И разясниха, че сред 2 и 12 стаи в градските хотели са били заети по време на пандемията. На полемиката бяха коментирани и въпросите за визията на курортите и неналичието на квалифицирани фрагменти в бранша.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР