Повече от век мистерията около смъртта на незабравимата баладична изпълнителка

...
<br
>Повече от век мистерията около смъртта на незабравимата баладична изпълнителка
Коментари Харесай

Мистерията продължава: Кой лежи в гроба на Паша Христова?


Повече от век мистерията към гибелта на незабравимата баладична изпълнителка Паша Христова продължава

На 21 декември, тъкмо преди 51 години естрадната икона умира в самолетна злополука, дружно с още свои известни сътрудници.

Както последните часове на изпълнителката „ Една българска роза “, по този начин и нейната кончина тънат в голяма тайнственост. Дори и най-близките й не знаят нищо по случая. Снахата Таня, брачна половинка на единствения й правоприемник Милен и внучката Ани също не са съумели да разбулят тайната.

Снахата продължава да уважава на тази дата паметта на свекърва си. Но не знае дали в гроба на Паша Христова в католишките гробища на столицата лежи в действителност нейното тяло.

Синът й Милен също се отива млад, единствено на 45, от рак. Но до момента в който бил жив той търсел отговори и не ги намерил. Една от тях е, че в смъртния акт на Паша Христова е посочена дата 23 февруари 1972, цели два месеца по-късно от датата на съдбовната злополука.

А съгласно закона никой не може да бъде заровен без смъртен акт. Тогава кой лежи в гроба на Паша Христова, питат се и до през днешния ден роднините й. Докато бил жив, синът й разкрил документ, съгласно който майка му била жива, когато я намерили под останките на самолета.

На всичкото от горната страна самолетът бил преди малко излезнал от ремонт.От 73 на борда, 28 умират. Паша Христова и още нейни сътрудници заминавали на дните на българската просвета в Алжир.

Според една от версиите самолетът вършел черни курсове   и пренасял парите на алените приятели в швейцарски банки. Вторият водач подушил далаверата и желал да я разкрие, по тази причина възнамерявали авансово злополуката, разкриват някои от очевидците на подмолните игри на някогашните Държавна сигурност.

Източник: Ретро

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР