Бойко Рашков бил с отнет достъп до класифицирана информацияШефът на

...
Бойко Рашков бил с отнет достъп до класифицирана информацияШефът на
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев: Премахването ми е свързано с разкритите руски шпиони в България

Бойко Рашков бил с лишен достъп до класифицирана информация
Шефът на ДАНС Димитър Георгиев съобщи, че премахването му като ръководител на Агенцията е „ неразривно обвързвано с разкритите съветски шпиони в България”.

" Мотив е това, че в работата си сме позволили някакви неточности. Една от тях е, че в последните години направихме такива интервенции, които разкриха шпионски мрежи на непознати разузнавания. Особени последните, които са свързани с хващането на шпионите, които работеха с Русия. Една от аргументите за мен е това, тъй като, работейки по този метод, ние пазиме националната сигурност, аз благодаря на чиновниците, които са експерти ", сподели той.

" Имаме терзание, че силовият вицепремиер е лице с лишен достъп до класифицирана информация за период от 3 години, като отнемането е от 2 години. Този период не е обжалван. Секторът за сигурност работи с класифицирана информация ", съобщи шефът на ДАНС.

" Аз като ръководител съм удостояван с доста награди. Работата, която е вършена, не се зачита. Други са критериите очевидно за оценяване работата ни. При последното ни присъединяване във формата на НАТО всички страни поддържаха България за вярната политика и това, което се прави от службите, само че тука няма значение ", уточни той.

" Мотивът, който се изнася за моето освобождение, е следният - " уронване на престижа на Агенцията ". Откъде накъде ще се приказва, че съм политически привързан ", попита Георгиев.

" Аз съм си взел неплатен отпуск, който на петия ден, разбрах от медиите, че ме търсят, а вицепремиерът разяснява, че се прикривам. Аз персонално в Министерски съвет си внесох документите за прекратяването на отпуска, само че там не бях признат, тъй като не съм плануван, въпреки че съм търсен. След което бях поканен на среща, на която ми бе казано " че аз не желая да работя със служебният кабинет ". Каза ми го министър председателят.

Чакам си указа и с гордо вдигната глава си потеглям от ДАНС ", съобщи Димитър Георгиев.

" Направил съм отчет, който съм изпратил на премиера, и той не удостоверява информацията за подслушвани политици. Исках да му рапортувам и други елементи, само че той бе ангажиран ", сподели Георгиев.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/310109427363707
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР